Star Wars - Pit Droids demó

Star Wars - Pit Droids demó

2000. február 26. 00:08, Szombat


Kiadó: Lucas Learning
Fejlesztő: Lucas Learning

Minimum követelmény: P166, 32MB RAM, DirectX komp. video-, és hangkártya, DirectX 6.1
Hasonló játékok: Lemmings
Kategória: logikai


Miközben mindenki a Star Wars - Force Commandert várja, és a program utolsó sorait most pötyögik be egy számítógépbe valahol az USAban, a Lucas Arts nem hagyja, hogy a Star Wars őrület egy pillanatra is lecsillapodjon. Most kiadták új játékuk, a Star Wars - Pit Droids demóját.

Bizonyára sokan emlékszünk még a PC logikai játékok talán legnagyobb legendájára, a Lemmings -re. A Pit Droids egy kicsit hasonló, de természetesen más megközelítésben, a Star Wars világához igazítva. Az alapötlet: el kell juttatni a házukból kibújó lemmingeket (kis, pocokszerű állat) a másik házba, közben a pályán egy olyan útvonalat találni, amin épségben el tudnak oda jutni. A mostani játékban természetesen droidokat kell eljuttatni Aból Bbe, és másfajta eszközeink is vannak, mint anno.


A játékban a puzzle -k tere hatszögekre van felosztva, ez RPG mániákusoknak ismerős lehet. A droidok a hatszögek oldalain tudnak átlépni egy szomszédos mezőbe, és jellemzőjük, hogy egyfolytában menetelnek. Különféle eszközeink vannak, amiket a droidok útjába rakva a menetirányukat megváltoztathatjuk, esetleg feladatokat adhatunk nekik.


A legegyszerűbb eszköz, amire a legtöbbször szükségünk lesz, az útirányváltoztatás. A képernyő bal felső sarkában levő kis ikonnal szemlélhetjük meg a rendelkezésünkre álló eszközöket. Természetesen a logikai feladvány lényege, hogy minden eszközböl csak bizonyos darab áll rendelkezésünkre, ezekkel kell úgy gazdálkodnunk, hogy elég is legyen, és a droidok is bejussanak a pálya végét jelentő kis lyukba.


Később egyre bonyolultabb eszközöket kapunk, olyan útirányváltó, ami csak bizonyos színű droidokra van hatással, stb. Természetesen nem egyszerűen egy útvonalat kell megalkotnunk, hanem pl. vannak kulcsmezővel nyíló ajtók, stb.


A játékba beleszőttek egy kerettörténetet is, ebbe most inkább ne menjünk bele, de a játék törzsét ez alkotja, 8 különböző szinten rengeteg feladványt oldhatunk majd meg, köztük átvezető mozival. Ezen kívül valószínűleg letölthetünk majd a netről új puzzle -kat, sőt, akár mi is csinálhatunk újakat. A kezdeti lépéseket gyakorló feladványokon tehetjük meg, amiket C3PO segít majd megoldani.


A demo verzióban csak egy pár gyakorló jellegű feladványt csinálhatunk meg, ezek természetesen a pofonegyszerűtől kezdve egyre nehezebbek. A végén csak egy dolog motszkál majd a fejünkben: ide a teljes verzióval!

Összegzésül tehát ha nem is egy korszakalkotóan új játékot vehetünk kézbe, de egy, már megvalósított ötlet igényes átdolgozását. A grafika tényleg szép, a feladványok szórakoztatóak, és a kis fütyülő, sípoló droidok bizonyára minden szívben méltán tartanak igényt egy csücsökre.

Jellemzők:

A demot letöltheted tőlünk, itt!



Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások