Már januárban jöhet a Sony Xperia Z4

Már januárban jöhet a Sony Xperia Z4

2014. november 16. 14:23, Vasárnap
Már kiküldte a meghívókat a Sony, amely januárban tartaná meg soron következő bejelentését.

Október folyamán többször is olvashattunk az Xperia család frissítési menetrendjéről, pontosabban annak valószínű változásáról. Akkor tajvani források szellőztették meg, hogy a japán gyártó lassítana a csúcskategóriás modellek megjelenési ütemén, évente kettő helyett csak egy új generációt mutatnának be, most azonban hivatalosan is bejelentették, hogy a januári CES alatt sort kerítenek az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóra, amelyen már a Z4 is bemutatkozhat.

A Sony saját internetes oldalán megjelent bejegyzéséből kiderül, hogy a cég január 5-én, egy nappal a CES hivatalos megnyitója előtt tartaná meg a sajtótájékoztatót, erre magyar idő szerint másnap hajnali kettő órakor kerülne sor. Immár a helyszín is ismert, a fontos esemény a Las Vegas Convention Center épületében lesz esedékes, míg maga a rendezvény január 6. és 9. között zajlik majd ugyanitt, a maga számos résztvevőjével és bemutatójával. Azt egyelőre nem közölték, hogy pontosan mire is számíthatunk a bejelentés során, de sokan egyetértenek abban, hogy az Xperia család új tagjai kapják majd itt a főszerepet.

A legnagyobb attrakció természetesen az Xperia Z4 okostelefon lenne, amelynek főbb jellemzőiről korábban már szintén kiszivárogtak bizonyos hírek. A magukat jól értesültnek vélő források akkor egy új, 64 bites chipről, 4 GB-os RAM-ról, valamint az LTE Cat 6 elérés támogatásáról számoltak be, amely rögtön alapos mértékben növelné az adatátviteli sebességet, míg a januári megjelenés azt jelentené, hogy a Z4 lesz az első lépés az új menetrendben, ez a készülék immár egy teljes évig kihúzná, mielőtt a következő generációt elrajtoltatnák.

Az alap változat mellett itt ránthatják le a leplet az Xperia Z4 Ultra, a Z4 Compact, valamint a Z4 Tablet készülékekről is, ezek pontos hardveres részleteit egyelőre nem ismerjük.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások