Különleges bőröndöt készítettek repülőutakra

Különleges bőröndöt készítettek repülőutakra

2014. november 18. 12:48, Kedd
Bluesmart nevű projektre eredetileg 50 000 dollárt akartak összegyűjteni az Indiegogo közösségi finanszírozású platformon, azonban eddig több mint egymillió dollárt jött össze és a kampány csak napok múlva zárul le.

A bőrönd többek között beépített GPS-vevőegységgel rendelkezik, amelynek köszönhetően a felhasználó az okostelefonja segítségével bármikor tudhatja, hogy az pontosan hol van, így az ellopott vagy eltűnt poggyász sokkal gyorsabban előkeríthető. A távolságmérő azt mutatja meg, hogy a bőrönd pontosan milyen távolságra található a tulajdonostól. Amennyiben valaki a repülőgép fedélzetén van és nem fogja a jeleket, akkor értesítheti a személyzetet arról, hogy a poggyásza a repülőtéren maradt.


Az eszközbe még egy mérleget is beépítettek, így bárki bármikor lemérheti annak a súlyát, ezáltal megtudhatja, hogy felviheti-e a csomagját a repülőgépre. A további funkciók között van az elektromos zár, ami szintén okostelefonnal nyitható, a Bluetooth-kapcsolat és a mobil készülékek feltöltésére használható beépített lítium-ionos akkumulátor. A fejlesztők szeretnének elkészíteni egy olyan alkalmazást is, amelynek a segítségével akár egy okosórával is vezérelhetők a bőrönd egyes funkciói.

A koffer képes az utazási adatok valós idejű összegyűjtésére, így ha valamilyen okból el is veszne a poggyász, akkor is megtudható, hogy milyen repülőtereken és országokban járt. A Bluesmart jövőre jelenhet meg, a bevezető ára legalább 450 dollár lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások