Jön az első Tizen okostelefon

Jön az első Tizen okostelefon

2014. december 3. 09:30, Szerda
Valóban Indiában mutatkozhat be a Samsung első ilyen fejlesztése, jócskán elavult belsővel.

Az elmúlt hetekben többször olvashattunk arról, hogy a kínai gyártók egyre komolyabb kihívás elé állítják a piacot eddig uraló Samsungot, amely a jövőben a megszokottnál kevesebb eltérő modellel igyekszik majd megújulni. A hónapokkal ezelőtt bemutatni kívánt olcsó Tizen okostelefon most szintén befuthat, az első körben Indiában.

Már szeptemberben megszellőztették, hogy India lesz az első olyan ország, amelynek felhasználói kezükbe vehetik a Tizen operációs rendszerrel megjelenő okostelefonokat, ez pedig hírügynökségi értesülések szerint most valóban így lesz. Egy dél-koreai lap ugyanis a napokban arról írt, hogy már december 10-én leránthatják a leplet a készülékről, amely Samsung Z1 néven jelenhet meg az indiai üzletekben, méghozzá 100 dollár alatti kereskedelmi áron, ami meglepően agresszív húzás lenne a gyártó részéről.

A belépő szintű készülék nem is fog kiemelkedőt nyújtani a hardveres komponensek terén, sőt kifejezetten lassúnak, elavultnak lesz tekinthető, már amennyiben valóban a most ismertetett jellemzőkkel bukkan fel a piacon. A hírben ugyanis egy kereken 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontást támogató kijelző, egy 1,2 GHz-es órajelen futó ikermagos Spreadtrum processzor, 512 MB RAM, egy 3,2 megapixeles hátoldali kamera, annak előlapi, VGA-felbontást támogató társa, valamint 3G és WiFi-elérés szerepel, kiegészülve a dual-SIM opcióval, ami némi segítséget nyújthat a kedvezményes ajánlatok híveinek.

A Tizen szoftverrel ellátott okostelefont eredetileg Oroszországban dobták volna piacra a harmadik negyedévben, ehelyett azonban a Samsung saját okosórái jelentek meg ezen operációs rendszerrel. Meglátjuk, most valóban sort kerítenek-e a piaci megjelenésre, és hogy mennyiben sikerült bővíteniük az eddig akadályként emlegetett szoftveres kínálatot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások