A Felhőatlasz 4 órás változata mindent üt

A Felhőatlasz 4 órás változata mindent üt

2015. február 10. 18:03, Kedd
A hírek szerint a 4 órás Felhőatlasz-változat zseniális lett. Kérdés, hogy láthatjuk-e valaha.

Mostanság igencsak rájár a rúd a Wachowski-testvérekre, hiszen a Mátrixot követő két további epizód kritikailag leszerepelt, bár bevétel szempontjából jól teljesített, viszont következő filmjeik, a Speed Racer - Totál turbó, a Felhőatlasz és a Jupiter felemelkedése mind megbuktak, s ez még akkor is igaz, ha a Felhőatlasz Amerikán kívül jelentős bevételeket ért el. Azonban Ted Sarandos, a Netflix streamszolgáltató vezetője, aki együtt dolgozik a rendezőkkel és J. Michael Straczyskivel a Sense8 című, a Föld féltucat országában forgatott scifijén, tudni véli a negatív nézői reakciók okait.

Sarandos szerint a megoldás az, hogy Wachowskiék kénytelen filmjeiket összesűríteni - 2 órásra vágni, vagy mint a Felhőatlasz esetében, 3 órásra. Ezt a filmes szakember onnan tudja, hogy mindegyik munkájuk korai vágását látta, s ezek minőség tekintetében túlszárnyalták a mozikba került változatokat. A Felhőatlasz 4 órás változatát külön ki is emelte, szerint a nézőket totálisan elvarázsolná.

Hogy mihez kezdenek Wachowskiék 10 órányi rendelkezésükre álló idővel, az talán még idén kiderül, amikor a Netflix bemutatja a Sense8-et. De ekkor már nem lesz elfogadható a kifogás, miszerint össze kellett sűríteni a forgatott anyagot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások