Jobban nyitna a gyermekek felé a YouTube

Jobban nyitna a gyermekek felé a YouTube

2015. február 23. 12:26, Hétfő
Egy új alkalmazás segítségével könnyebben elérhetők lesznek a gyermekeknek szánt tartalmak.

A Google új videostreaming-programot jelentet meg. A YouTube Kids először az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető az Androidot futtató okostelefonokra és táblagépekre. A szülői felügyeletet jelszóval védett beállításokkal biztosítanák. Az új szoftvert Malik Ducard YouTube-menedzser a Kidscreen Summit keretében tartott beszédében mutathatja be. A YouTube Kids többek között lehetővé teszi majd a gyerekeknek a népszerű televíziós sorozatok és a specifikus YouTube-csatornák megtekintését, emellett a Google saját tartalmakat is készítene a YouTube Kids számára.

Az új megoldás különlegességei lesznek a nagy szimbólumok és a minimális scrollozás. A startképernyőt nyolc nagy méretű kép fogja meghatározni, mindegyik egy-egy népszerű televíziós tartalomból származik. A szimbólumokon keresztül válnak hozzáférhetővé a televíziós programok, a zenei klipek, a tanulási ajánlatok és a népszerű videók is könnyebben áttekinthetők lesznek. Lesz szűrő bizonyos fogalmakra (szex, erőszak stb.) és a szülők korlátozhatják a képernyő előtt eltölthető időt. Amikor az utóbbi letelik, az alkalmazás kikapcsol és csak a jelszó megadása után indul újra.

Shimrit Ben-Yair, a projekt termékmenedzsere közölte, hogy a szülők állandóan azt kérdezik tőlük, hogy nem tudják-e jobb hellyé tenni a gyerekek számára a videomegosztót. Az előző esztendőhöz képest sikerült 50 százalékkal növelniük az emberek által a platformon eltöltött időt, de a családi csatornáknál ez az idő több mint 200 százalékkal növekedett. A szülők bármikor betekinthetnek majd abba, hogy a Google milyen információkat gyűjt a csemetéjükről. Szintén érdekes lehet, hogy elvileg lesznek az alkalmazáson belül reklámok, viszont a célközönség miatt kizárólag korhatáros hirdetések jelenhetnek majd meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások