Cortana - Android és iOS-kompatibilis is lesz az új verzió

Cortana - Android és iOS-kompatibilis is lesz az új verzió

2015. március 18. 06:52, Szerda
A Microsoft digitális személyi asszisztense a jövőben magától is gyűjthet információkat és tanácsokat adhat a felhasználóknak.

A redmondi konszern Einstein projektnév alatt készíti a Cortana továbbfejlesztett változatát, amely immár az Android és az iOS operációs rendszerekre is elérhető lesz. Mindez komoly előrelépést jelenthet, hiszen a digitális személyi asszisztens jelenleg csak a Windows Phone 8.1 operációs rendszeren és a Microsoft Band karkötőn keresztül érhető el, valamint a Windows 10-be is integrálják.

Az Einstein projekt alapvetően a mesterséges intelligenciával foglalkozik. Eric Horvitz, a Microsoft kutatórészlegének vezetője elmondta, hogy az e-maileket olvasó és megértő új technológiájuk központi szerepet fog játszani a Cortana következő verziójában, amelynek a megjelenését őszre tervezik. A program a jövőben képes lesz automatikusan átvizsgálni az e-maileket például járatfoglalási információk után, s a felhasználót - az aktuális tartózkodási helye és a közlekedési helyzet alapján - tájékoztatja majd arról, hogy mikor kell elindulnia a repülőtérre.

A korábbi tervek között szerepelt, hogy a televíziós tartalmakkal kapcsolatos információkat integrálnak a rendszerbe, emellett 2014 novemberében az is kiderült, hogy a digitális személyi asszisztens több platformra is jöhet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások