HTC: nem frissül tovább az M7

HTC: nem frissül tovább az M7

2015. március 24. 23:49, Kedd
A HTC megáll az Android 5.1 előtt, ám eközben újabb részletek jöttek az M9 Plus-ról.

A tajvani gyártó még február végén jelezte, hogy az eredeti One okostelefonok megkapták a legújabb szoftveres frissítést, amelynek eredményeként ezek a készülékek is részesültek az Android 5.0 Lollipop újításaiból. Az 5.1-es verziót már hanyagolni fogják, ám eközben - a szivárogtatásoknak köszönhetően - újabb részleteket ismerhettünk meg. A cég alelnöke szintén a Twitter oldalán válaszolt egy felhasználói kérdésre, ebből pedig kiderült, hogy az M7 nem kapja meg az Android 5.1 szoftvert, vagyis ezen okostelefonok esetében az 5.0.2 marad az utolsó, gyártó által telepített hivatalos verzió. A korábban ígért kétéves frissítési periódus sorsát firtató kérdésre ezt követően azt válaszolta a cégvezető, hogy azt betartották, hiszen az M7 két éven keresztül részesült a különböző frissítésekben, így emiatt sem érheti szó a céget. Mindazonáltal újabb hasonló lépésre már nem kerül sor, így az M7 mellett kitartó felhasználóknak meg kell elégedniük a jelenleg is rendelkezésre álló szoftverrel.

Az M9 hivatalos bemutatója után nem sokkal már megjelentek az első hírek egy nagyobb példány érkezéséről, amely M9 Plus néven mutatkozna be. Ezzel kapcsolatban most újabb értesülés bukkant fel, amely szerint a készülék pontos fizikai mérete 150,9 x 72,5 x 10,15 mm lesz, míg a kijelző egy 5,2 hüvelykes példány, amely az előzetes híreknek megfelelően a Quad HD felbontást támogatná. A fenti méret alapján a HTC megoldása jóval nagyobb lenne, mint a Sony Xperia Z3, dacára annak, hogy ez utóbbi szintén egy 5,2 hüvelykes kijelzőre támaszkodik – a pixelsűrűség itt 565 ppi lenne.

A korábbi hírek alapján egy nyolcmagos Snapdragon/MediaTek chipre számíthatunk, amelyet 3 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, egy 20,7 és egy 2,1 megapixeles kamera, valamint egy 2840 mAh-s akkumulátor egészítene ki.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások