Horrorfilm rég kapott ilyen jó kritikákat

Horrorfilm rég kapott ilyen jó kritikákat

2015. április 5. 11:11, Vasárnap
Egy független horrort imád mindenki Amerikában.

Remek újságírói kritikák és nagyszerű nézői visszajelzések - ritka, amikor mindenki véleménye ennyire egybecseng egy zsánerfilmről. És valahogy is is szokott kezdődni a hájp, aminek hatására egyre többen és többen találnak rá az adott filmre, s értelemszerűen, mivel mindenkinek nem jöhet be, egyre többen is fognak csalódni benne. De egyelőre az It Follows még a felfele ívelő fázisban tart, az IMDb-n 7,6/10-en áll, míg a kritikákat tekintve pazar, 95%-os mutatóval bír a RottenTomatoes elnevezésű kritikaösszesítő oldalon: a 133 pozitív kritikára mindössze 7 negatív jut, ami horror esetében elképesztő arány.


A történetről nem árulnánk el inkább semmit, az előzetesből sok minden kiderül annak, aki nem hisz másoknak. A kritikák mindenesetre a remek koncepciót dicsérik, az elmúlt évek legijesztőbb filmjének tartják az It Followst, s persze előveszik a 2011-es Ház az erdő mélyént (The Cabin in the Woods) összehasonlítási alapnak, mely eddig birtokolta az elmúlt évek legjobb és legeredetibb horrorjának címét sokak szerint.

A 2015-ös Sundance filmfesztiválon bemutatott film szinte teljesen ismeretlen szereplőgárdával lett forgatva, s a rendezőt is csak az ínyencek ismerhetik, hiszen David Robert Mitchell a remek és független The Myth of the American Sleepoverrel tette le pár éve a névjegyét.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások