Elkészült a Cyanogen OS 12

Elkészült a Cyanogen OS 12

2015. április 16. 12:59, Csütörtök
Az Android 5.0 fontosabb változtatásaira és saját alkalmazásaira épít az új szoftver.

A Cyanogen bejelentette az új verzió elkészültét, amellyel végre ők is követik a Google példáját és frissítenek az Android ötödik generációjára. Az első körben az OnePlus One okostelefon kapja meg a szoftvert, amely azonban időközben saját alternatívával egészült ki.

Még márciusban írtunk arról, hogy az OnePlus illetékesei Budapestre is eljönnek, hogy közvetlenül a megjelenés előtt itt is népszerűsítsék készüléküket. Azóta elkészült a telefonra szánt saját szoftverük is, amely Oxygen OS néven jelent meg, szintén az Android alapjaira építve, annak egyfajta módosításaként. Ez azonban nem tartotta vissza a Cyanogent attól, hogy folytassák az évekkel ezelőtt megkezdett munkát és elkészítsék saját platformjuk legfrissebb változatát, amely ezúttal az Android 5.0, vagyis a Lollipop fontosabb újításait hozza el mindazoknak, akik távol szeretnék tartani magukat a hivatalos verziótól.

A most megjelenő szoftver további sémákat, illetve sémázási opciókat tesz elérhetővé, akár az egyes alkalmazások szintjén. Ehhez természetesen a letisztult, lecsupaszított kezelőfelület társul, amely mentes minden felesleges tehertől, mi több, a Google alapértelmezett szolgáltatásait is mellőzik, azok szerepét saját helyettesítők töltik be, mint például a Gmail-t lecserélő Boxer prémium változata, amely a Cyanogen felhasználói számára ingyen elérhető, az egyénire szabás lehetőségével, az Exchange támogatásával, valamint a több felhasználói fiók egyidejű használatával – ezen opciók korábban nem voltak jelen a szoftver beépített levelezőjében.

Az Android 5.1 jelentős változtatásai a Cyanogen 12.1-es verziójában válnak majd elérhetővé, erre tehát még picit várni kell.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások