A Samsung minden eszközén a Tizen futhat majd

A Samsung minden eszközén a Tizen futhat majd

2015. május 20. 11:41, Szerda
A szoftver éveken belül a dél-koreai konszern legfontosabb operációs rendszere lehet.

A Samsung jelenleg az egyetlen gyártó, amelynek a kínálatában szerepelnek a Tizent futtató termékek. Eddig tisztázatlan volt, hogy a társaságnak pontosan mik az elképzelései az operációs rendszerrel, sokan, csak mint Android alternatívaként tekintettek rá, most azonban egy szöuli rendezvényen ismertté váltak a konkrét tervek.

Choi Jong-deok, a Samsung szoftverközpontjának alelnöke kijelentette, hogy a Tizen minden készülék fő operációs rendszere lesz. Első lépésként a Tizen a dolgok internetéhez kapcsolódó eszközökre kerülhet fel, majd öt esztendőn belül minden terméken megtalálható lesz. Mindez azt jelenti, hogy a hűtőszekrényeken, a sütőkön, a mosó-, a szárító- és a mosogatógépeken, valamint az ajtónyitó rendszereken egyaránt futni fog.

A menedzser közölte, hogy a dolgok internetének korszaka már elkezdődött és számukra rendkívül fontos, hogy minden megoldás össze legyen kötve a Samsung Hub rendszerrel. Az így megszerzett adatokat Big Data platformok segítségével elemzik majd ki. 2017-re el akarják érni, hogy a készülékeik 90 százaléka össze legyen kötve a dolgok internetével. Úgy vélte, hogy ez a jelenség az intelligens otthonokhoz kifejlesztett megoldások mellett az oktatási és az egészségügyi területet is érinteni fogja. A hosszú távú terv megvalósítása miatt a közeljövőben folyamatosan számítani lehet majd Tizent futtató eszközök megjelenésére. Jelenleg az operációs rendszer okosórákon és okostelevíziókon található meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások