Európában is kapható a Kodak okostelefonja

Európában is kapható a Kodak okostelefonja

2015. június 20. 10:45, Szombat
Az idén felbukkant előzetes hírek beigazolódtak, itt mindössze a helyszín változott.

Még az év elején számoltunk be arról, hogy az egyik nagy brit forgalmazó oldalán megjelent a Kodak első okostelefonja, pontosabban megemlítették azt, ami arra utalt, hogy a megjelenés sincs már messze. A helyzet némileg megváltozott, elsőként ugyanis Hollandiában vált elérhetővé a készülék.

A napokban az egyik holland online forgalmazó kínálatában bukkant fel az okostelefon, amely sajnos csak nevében utal az egykor nagy sikereket elérő cég hagyományaira, tekintettel arra, hogy a kamera semmi különlegeset nem kínál számunkra. A Kodak IM5 nem is a cég saját üzemeiben, hanem a brit Bullitt Group jóvoltából készült el (ők dobják piacra az aktív felhasználóknak szánt CAT okostelefonokat is), bár ígéretük szerint a Kodak UI kezelőfelület a megszokottnál könnyebb, egyszerűbb kezelést biztosít majd a felhasználóknak.


A telefon egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kínál, amely mostanában nagyon divatosnak számít, mintha a gyártók ebben vélnék megtalálni az ideális, a nagy többség számára megfelelő méretet. Az érintőképernyő 720p felbontást támogat, ami természetesen nem a csúcskategóriába való, ehhez pedig ennek megfelelő módon egy 1,7 GHz-es órajelen futó nyolcmagos MediaTek chip, 1 GB RAM, egy 8 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló, valamint egy 2100 mAh-s akkumulátor csatlakozik. Ami a képkészítést illeti, ezt a hátoldalon egy 13 megapixeles, az előlapon pedig egy 5 megapixeles kamera végzi el, ahogy azt a középkategóriában szintén számos alkalommal láthattuk már, bár a cég állítása szerint az egyedi szoftver révén itt valami újat tudnak majd nyújtani.

A készülék 280 eurót kóstál, ami nem nevezhető olcsónak, bár hűségszerződés esetén "ingyen" hozzájuthatunk egy-egy példányhoz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások