Előkerült a PlayStation egyik prototípusa

Előkerült a PlayStation egyik prototípusa

2015. július 7. 08:13, Kedd
Az elveszettnek hitt eszközt egykor a Sony és a Nintendo közösen fejlesztette ki és egy felhasználó véletlenül bukkant rá.

Dan Diebold videojátékos tájékoztatta nem mindennapi felfedezéséről a Reddit-közösségét. Az általa nyilvánosságra hozott fényképen a PlayStation egyik kezdeti változata szerepel, amelyet még a két cég mérnökei közösen alkottak meg. A bejegyzés komoly feltűnést keltett és különböző reakciók érkeztek rá. Volt, aki úgy vélte, hogy a konzol nem is valódi.

Diebold a különleges leletet az apja holmijai között találta meg és mint kiderült, a prototípusból - tesztelési céllal - világszerte csupán 200 darab készült. A terméken egyaránt szerepel a PlayStation és a Sony felirat, s nagyon valószínű, hogy valójában a Super Nintendo Entertainment System (SNES) egyik verziójáról van szó, amelyet a Nintendo az 1990-es évek elején dobott piacra.


A hír azért is keltett feltűnést, mert eddig úgy tudták, hogy a PlayStation összes prototípusát megsemmisítették. Az, hogy egy készülék mégis megmaradt, kisebbfajta szenzációnak számít. Az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Diebold apja az 1990-es években közvetlenül a Sony Interactive akkori vezérigazgatójától kaphatta meg a különleges modellt, amelyet ezután megőrzött. A hálózati kábel hiányzik, de Diebold a következő napokban megpróbálja valamilyen módon bekapcsolni az eszközt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások