Itt az új Moto X és Moto G

Itt az új Moto X és Moto G

2015. július 31. 14:22, Péntek
A Motorola két változatban dobja piacra mindkét készüléket, mégpedig kedvező áron.

Többször olvashattunk az utóbbi hónapokban a Moto X és a Moto G idei változatának várható bemutatkozásáról, erre pedig kedden végre valóban sor került. A gyártó két-két változatról rántotta le a leplet, ezek hamarosan mind befutnak.

A hivatalos eseményen kiderült, hogy a Moto X két példánya eltérő néven lát majd napvilágot. A drágább változat Moto X Style néven jelenik majd meg a piacon, ez pedig az alábbi jellemzőket kínálja: 5,7 hüvelykes kijelző, Quad HD felbontás, a hatmagos Snapdragon 808 chip, 3 GB RAM, 16, 32, illetve 64 GB-os belső tároló, egy 21 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor. A microSD szintén megtalálható a felsorolásban, méghozzá globális LTE-eléréssel - a készülék 400 dolláros áron rajtol majd el, valamikor szeptemberben.


A Moto X Play ennél valamivel szerényebb specifikációval hódítana, hiszen a kijelző mérete itt 5,5 hüvelyk, ehhez pedig FullHD felbontás, az 1,7 GHz-es órajelen futó Snapdragon 615 chip, 2 GB RAM, egy 32 vagy 64 GB-os belső tároló, ugyanazon kamerák párosa, valamint egy 3650 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A cég jól látható módon az üzemidőre, a képalkotásra, valamint a vízálló külsőre helyezi a hangsúlyt. Az ár itt már 300 dollár körül lesz, a megjelenés pedig augusztusban esedékes.


A Moto G szintén vízálló (IPX7) burkolattal jelenik meg, itt azonban ehhez egy kereken 5 hüvelykes kijelző, 720p felbontás, az 1,4 GHz-en futó Snapdragon 410 chip, a változattól függően 1 vagy 2 GB RAM, egy 8 vagy 16 GB-os belső tároló, egy 13 és egy 5 megapixeles kamera, illetve egy 2470 mAh-s akkumulátor társul. A megjelenésre már most sort kerítenek, az ár itt 180 és 220 dollár, ez pedig a Moto Maker támogatásával egészül ki. A cég ígéretet tett arra, hogy Észak-Amerikát az európai országok követik majd a sorban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások