Európát is meghódítaná az Amazon Fresh

Európát is meghódítaná az Amazon Fresh

2015. augusztus 31. 11:56, Hétfő
A manapság a kiskereskedelemben is nyomuló cég nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban akar meghatározó lenni.

Az Amazon teherautói zöldségeket, gyümölcsöket, bort, salátát, tojás, halat, húst, de akár vécépapírt is szállítanak az USA nyugati parton lévő metropoliszaiban. Azonban a társaság nem elégedett meg ennyivel, rövid időn belül Európában is elérhető lesz ez a szolgáltatásuk. Olaszországban már el is indult az élelmiszerek kiszállítása, s szeptembertől Nagy-Britanniában, majd Németországban is megjelenhetnek a Fresh teherautói.

Francois Nuyts, az Amazon Spanyolországért és Olaszországért felelős menedzsere elmondta, hogy az olasz élelmiszerbolt a hét minden napján 0-tól 24 óráig nyitva van. Kereken 1000 terméket és elsősorban regionális márkákat tudnak kiszállítani. A felhasználók 24 órán belül megkapják a megrendeléseiket, sőt, Milánóban még akár aznapi kiszállítás is lehetséges. Hátrány viszont, hogy a kínálatban nem szerepelnek friss élelmiszerek, salátát vagy tojást tehát továbbra is máshol kell beszerezni.

Seattle városában, az Amazon székhelyén a Fresh már 2007 óta elérhető. Emellett Los Angelesben, San Franciscóban, San Diegóban, New Yorkban, Philadelphiában és New Jerseyben is már úton vannak a cég kamionjai. Az Amazon megjelenésétől - érthetően - minden országban tartanak a helyi kereskedők. Lars Hofacker, az EHI nevű intézet kutatója szerint a vállalatnak kellő tőkéje van ahhoz, hogy teljesen a feje tetejére állítsa a piacot. Az idősebbek, akik nehezen jutnak el a szupermarketekbe vagy az elfoglalt emberek nagyon is örülnek az új lehetőségnek.

Az Amazon Fresh európai térhódítása része a konszern stratégiájának, ugyanis így szeretne közelebb kerülni a felhasználókhoz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások