Kártevők ellen is véd a Snapdragon 820

Kártevők ellen is véd a Snapdragon 820

2015. szeptember 7. 12:16, Hétfő
Az új chip tanulmányozza az alkalmazások működését, és figyelmeztet a gyanús szoftverekre.

A Snapdragon 810 szereplése az elmúlt egy évben visszatérő témának számított a szaksajtóban, bár ez leginkább a túlmelegedési problémáknak volt köszönhető, amelyet a Qualcomm eleinte cáfolt, több telefongyártó azonban eltérő módszerekkel igyekezett azt kiküszöbölni, ezzel is igazolva annak létezését. Az utód már jó ideje készül, ez azonban a jobb mutatók mellett kártevők elleni védelmet is kínálna.

A cég által most közzétett hivatalos közleményből kiderül, hogy a Snapdragon 820 chip az úgynevezett Smart Protect technológiával egészül ki, amely már a piaci megjelenés pillanatában a felhasználók rendelkezésére áll majd. Ez a különböző kártevők és a gyanúsan viselkedő alkalmazások elleni védelmet lesz hivatott biztosítani, mégpedig kognitív, a gépi tanulást megvalósító technikával, amelynek révén maga a chip figyeli meg, osztályozza, és ennek megfelelően kezeli az egyes szoftvereket.

A cég illetékesei elmondták, hogy több eltérő kategória áll majd a chip rendelkezésére, így a vírusok és egyéb kártevők mellett a kevésbé veszélyes reklámok is a megfelelő helyre kerülnek, a védelem minden esetben kellő szintű lesz. Mi több, a vírusirtókat fejlesztő partnerek időben hozzáférnek majd az API-hoz, ezáltal pedig saját szoftvereiket is felkészíthetik a technológia kihasználására, hogy még inkább optimalizálják a védekezést. A jövőben tehát ezen a téren nem az eddig használt statikus, folyamatos frissítést igénylő listákra leszünk utalva, hanem menet közben különíthetjük el a különböző kártékony programokat, amelyeket viselkedésük alapján maga a chip sorol majd be az egyes kategóriákba.

A Snapdragon 820 várhatóan 2016 első felében jelenik meg a forgalomban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások