Három Lumia okostelefont jelentett be a Microsoft

Három Lumia okostelefont jelentett be a Microsoft

2015. október 7. 12:06, Szerda
Bemutatkozott a Lumia 950, a 950 XL és a korábban szintén kiszivárgott Lumia 550.

Ahogy az várható volt, a Microsoft októberi rendezvényén mind a három, az elmúlt hetekben kiszivárgott okostelefon bemutatkozott a nagyközönség előtt, a hardveres és szoftveres részletek mellett pedig megismerhettük a megjelenés menetrendjét, valamint a hivatalos árakat is.

A Lumia 950 egy 5,2 hüvelykes, Quad HD felbontást támogató AMOLED-kijelzőt kapott, amelyet a Snapdragon 808 chip, 3 GB RAM, egy 32 GB-os, microSD révén bővíthető belső tároló, egy 20 megapixeles hátoldali kamera (amelynek segítségével 4K-videókat is rögzíthetünk), annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3000 mAh-s cserélhető akkumulátor csatlakozik. A listán emellett 4G LTE, USB Type-C csatlakozó, íriszolvasó, "adaptív" antennák, vezetéknélküli töltés, illetve a Windows 10 és annak Continuum technológiája szerepel. A megjelenés novemberben esedékes, az ár 550 dollár lesz.


A Lumia 950 XL ehhez képest egy nagyobb, 5,7 hüvelykes kijelzőt kínál, amelyhez 151,9 x 78,4 x 8,1 mm-es méret, Gorilla Glass 4 felület, Quad HD felbontás, 518 ppi pixelsűrűség, a Snapdragon 810 processzor, 3 GB RAM, egy szintén 32 GB-os belső tároló (microSD-vel), a már említett kamerák (a hátoldali példány itt is ZEISS-optikát, triple LED flash-t, valamint ötödik generációs optikai képstabilizációt vonultat fel), továbbá egy 3300 mAh-s cserélhető akkumulátor társul. A megjelenés szintén novemberre várható, az ár itt 649 dollár.

A Lumia 550 már egy jóval szerényebb megoldás, itt egy 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató érintőképernyőt kapunk, amelyhez Corning Gorilla Glass 3 felület, négymagos Snapdragon 210 chip, 1 GB RAM, 8 GB-os tároló, microSD, egy 5 és egy 2 megapixeles kamera, illetve egy 1950 mAh-s akkumulátor társul, természetesen a Windows 10 kíséretében. A megjelenés decemberben várható, az ár 139 dollár.


A két csúcskategóriás és egy olcsó megoldás mellett egy középkategóriás változat is érkezik, bár ennek megjelenésére idén már nem kerül sor. Egyelőre mindössze annyit lehet tudni a készülékről, hogy a középkategóriának megfelelő hardvert kapna, ehhez pedig egy fém külső társul, amely szintén inkább a drágább, a belépő szint feletti változatokra jellemző.

A "zászlóshajó" kifejezés szintén szerepel a cikkben, ám itt kihangsúlyozzák a megfizethetőséget, vagyis egy olyan, valamivel erősebb megoldásra kell gondolnunk, amely az ár tekintetében nem támaszt majd magas követelményeket. Mivel azonban a pontos részleteket még nem ismerjük, a hivatalos bemutatóra kell hagyatkoznunk, amelyen a már említett hármast ismertetik majd a nagyközönség előtt - ha hihetünk a mostani hírnek, a középkategóriás testvér valamikor jövőre, a tavasz folyamán mutatkozhat majd be.

Ezt annál inkább valószínűnek tartják, mert akkor már egy évvel járnánk a Lumia 830 megjelenése után, ami eredetileg szintén ezzel a jelöléssel, vagyis megfizethető zászlóshajóként jelent meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások