Bemutatkozott a HTC A9

Bemutatkozott a HTC A9

2015. október 21. 19:18, Szerda
Az új készülék nem erősebb a zászlóshajónál, de megmutatja nekünk a cég új irányát.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is írtunk a HTC soron következő megoldásának várható megjelenéséről, ezen beszámolókban pedig olvashattunk a telefon főbb hardveres és szoftveres jellemzőiről, de néhány képet is láthattunk arról. Most a hivatalos bemutatóra is sor került, így jöhet a debütálás.

A HTC A9 egy kereken 5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely manapság elsősorban a középkategóriás megoldások körében tűnik népszerű választásnak, legalábbis a gyártók részéről. Igazi újdonságként jelenik meg az alul látható ujjlenyomat-olvasó, amely az egyetlen fizikai gombba beépülve végzi munkáját, míg a többi funkcióról a megszokott virtuális gombok gondoskodnak. A Gorilla Glass 4 felület és a 2.5D támogatása megoldott, ehhez 1080p felbontás, 145,75 x 70,8 x 7,26 mm-es méret, 143 grammos súly, valamint szürke, ezüst, arany, illetve gránit színű burkolat csatlakozik.


A 64 bites Snapdragon 617 chip nyolc magot és 1,5, valamint 1,2 GHz-es órajelet kínál, ehhez a két eltérő változat 2 GB RAM-ot és 16 GB-os tárolót, valamint 3 GB RAM-ot és 32 GB-os belső tárolót passzol, de mindegyik esetében lehetőségünk lesz egy legfeljebb 2 TB-os microSD-kártya csatlakoztatására is. A hátoldalon egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, ezzel akár RAW-képeket is készíthetünk, míg az előlapon egy 4 megapixeles UltraPixel kamera dolgozik. A megfelelő elérésről az LTE Cat 7 támogatása és VoLTE gondoskodik, míg az üzemidőt egy 2150 mAh-s akkumulátor biztosítaná. A szoftveres oldalon az Android 6.0 fut.

Az ár a tengerentúlon (a 32 GB-os változat esetében) 400 dollár lesz, a megjelenés novemberben várható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások