Új Star Trek-tévésorozat készül

Új Star Trek-tévésorozat készül

2015. november 16. 19:18, Hétfő
A franchise-ba ismét életet lehelő, hatalmas sikerű mozifilmek után végre új tévésorozat is készül a Star Trekhez. Azonban van egy csavar.

Várod az új Star Trek-sorozatot?
IGEEEEN!
Nem tudom, szkeptikus vagyok.
Nem, semmiképp sem.
A CBS Television Studios a napokban bejelentette, hogy 2017. januárjában új Star Trek-tévésorozatot mutat be. A csavar a történetben az, hogy az új Star Trek-tévésorozat nem tévésorozat lesz, hiszen a CBS új streamszolgáltatása lesz az otthona, a csatorna csak az első részt fogja sugározni. Az persze már szemantikai kérdés, hogy az efféle sorozatokat, melyek formátumukat tekintve egyeznek, platformjuk miatt azonban eltérnek a tévésorozatoktól, hogyan kéne nevezni.


A szóban forgó streamszolgáltatás neve CBS All Access, 6 dolláros havi előfizetési díj mellett érhető el, s Amerikában exkluzív jelleggel csak itt lehet megnézni az új Star Trek-szériát. A sorozat az All Access első sajátgyártású próbálkozása lesz, hiszen a szolgáltatás fő funkciója a régebbi CBS-sorozatok, illetve a most futó szériák friss epizódjainak elérésének biztosítása, ennek megfelelően az összes korábbi Star Trek-rész elérhető a kínálatában. A közleményből azt véljük kiolvasni, hogy a streames otthon ellenére az epizódok heti rendszerességgel válnak majd elérhetővé, tehát nem a Netflixes, "mindent egyszerre"-modellt követi majd.

Mindez egyébként azt is jelenti, hogy ha nem változnak túl nagyot a hazai viszonyok, akkor a sorozat, mivel azt világszerte a CBS Studios International fogja forgalmazni, Magyarországon a TV2 csatornáin köthet ki. A nagy kérdés, hogy valamelyik elhanyagolható nézettségű kábelcsatornát akarják-e majd felfuttatni vele, vagy pedig úgy gondolják, hogy a mozifilmek sikereiből kiindulva lehet igény szélesebb körben is a tévés Star Trekre, s ezért a fő csatornán, a TV2-n adnak neki esélyt.


Persze a fentieknél mindenkit jobban érdekel az, hogy miről fog szólni a sorozat, és a készítők kiléte is fontos lehet egyeseknek. Nos, e téren még nem szolgálhatunk sok infóval. A CBS annyit árult el a tervezett sorozattal kapcsolatosan, hogy abban új karaktereket ismerhetünk meg, akik fantáziadús, új világokat és új civilizációkat fognak felfedezni a sorozatban. S persze mindeközben aktuális témák kerülnek a történetmesélés középpontjába, hogy azokat dramatizálják - ilyen szempontból tehát az új Star Trek mindenképp hű akar maradni a klasszikus vonulathoz.

A készítőkről sem nagyon tudunk nyilatkozni, hiszen egyelőre fix pontként pusztán Alex Kurtzmant említhetjük meg, aki a sorozat egyik executive producere lesz, s az ő vezetésével készülhet el majd a pilot szkriptje. Azonban az újkori Star Trek-filmeken íróként is dolgozó Kurtzman nem író executive producer lesz, a CBS és ő jelenleg is keresi azt az írót, aki nekiállhat a pilot forgatókönyvének. Kérdés, hogy erre a feladatra sikerül(t), nagy nevet, vagy scifiben jártas figurát szerezni, esetleg olyat, aki a legutóbbi Star Trek-sorozatokon is dolgozott.

A nyilatkozatok szerint a CBS-nek az a terve, hogy az új Star Trek-tévésorozatot a világ majdnem minden nézője számára egyszerre tegyék elérhetővé, amit természetesen csak üdvözölni tudunk, bár ettől nem biztos, hogy csökkenni fog a letöltések volumene.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások