Itt a Samsung új összecsukható okostelefonja

Itt a Samsung új összecsukható okostelefonja

2015. november 12. 18:50, Csütörtök
A sorozat harmadik tagja Kínában bukkant fel, de már egyéb források is hírt adtak róla.

2013 végén érdekes megoldásról adtunk hírt, amely a Samsung jóvoltából jelent meg, összecsukható kivitelben, igencsak erős hardverrel, és természetesen - az okostelefonok példáját követve - az Android operációs rendszerrel kiegészülve. A második változat végül soha nem jelent meg, most azonban a harmadik példány látott napvilágot.

Nemrég még a GFXBench oldalán vehettük szemügyre a Galaxy Golden 3, vagyis az SM-W2016 főbb jellemzőit, amely ezúttal néhány érdekes eredménnyel egészült ki, most azonban a kínai szabályozó hatóság, a TENAA oldalán látott napvilágot a készülék, amely a kijelző tekintetében egy fontos eltérést mutat meg nekünk. Ez ugyanis itt már nem 4,6 hüvelykes, hanem mindössze 3,9 hüvelykes kivitelben szerepel a listán, míg a többi jellemző tekintetében nem látunk különbséget.


A processzor feladatait egy nyolcmagos, 2,1 GHz-en futó chip látná el, 768 x 1280 pixel felbontás, 3 GB RAM, egy 64 GB-os, nem kibővíthető belső tároló, valamint az ARM Mali-T760 MP8 grafikus vezérlő társaságában. A megfelelő képkészítési funkciókról egy 16 és egy 5 megapixeles kamera gondoskodik, a szoftveres oldalon pedig az Android 5.1.1 Lollipop fut majd. A készülék vastagsága 15,1 mm, ami természetesen az összecsukható kivitelnek köszönhető, a súly pedig 204 gramm. A TENAA ugyan nem közölt képeket, ám itt valószínűleg nem lesz óriási eltérés az eredeti példányhoz képest.

Azt még nem tudjuk, hogy a Samsung pontosan mikor, mely piacokon, és milyen áron dobná piacra a megoldást.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások