Windows 10-es okostelefonon dolgozik a HP

Windows 10-es okostelefonon dolgozik a HP

2016. január 5. 12:18, Kedd
A Falcon kódnévre keresztelt készüléket elsősorban üzleti ügyfeleknek szánják.

Már néhány héttel ezelőtt felbukkant egy érdekes GFXbench-eredmény, amely a HP Falcon néven futó okostelefon hardveres jellemzőit sorolta fel. Most egy német forrás erősítette meg a típus létezését, a megjelenésben azonban még nem teljesen biztosak.

A név nem csalóka, a friss hír szerint valóban a Hewlett-Packard dolgozik a készülék piacra dobásán, ám ezzel kapcsolatban egyelőre csak az előzetesen kiszivárgott hardveres jellemzőket vehetjük közelebbről szemügyre, hivatalos forrásból ugyanis még nem erősítették meg a típus várható megjelenését. Érdekesség, hogy a processzor feladatait az új Snapdragon 820 chip látná el, amely nyilván erősebb lesz a Microsoft Lumia okostelefonjaiban futó 808-as típusnál, így várhatóan a Windows 10 Mobile Continuum funkcióját is megfelelő teljesítménnyel támasztaná alá - ez utóbbi némi kritikára adott alapot a Lumia 950 és 950 XL esetében.

A forrás egyben leszögezte, hogy a létezés még nem jelent garanciát a piaci megjelenésre. A modell ugyan valóban létezik, a HP pedig egyelőre házon belül teszteli azt, még mindig megvan azonban az esély a projekt teljes törlésére, amely az okostelefon-piac aktuális helyzete, a növekedés lassulása (esetleges kifulladása), valamint a gyártók által tapasztalt nehézségek miatt nem feltétlenül lenne meglepő. Amennyiben a készülék megkapja a zöld utat, a fontosabb részleteket valószínűleg az MWC alatt ismerhetnénk meg.

Mivel erre szokás szerint februárban kerítenek sort, nem kell sokat várnunk az újabb fejleményekre.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások