Az Apple és a Nintendo is virtuális valóság eszközökön dolgozik

Az Apple és a Nintendo is virtuális valóság eszközökön dolgozik

2016. február 3. 12:06, Szerda
A virtuális valóság játékok az idén érhetnek el áttörést, hiszen az Oculus Rift, a HTC Vive és a Playstation VR is hónapokon belül megjelenik a piacon.

Úgy tűnik, hogy az amerikai és a japán cég sem akar lemaradni a Facebook, a Sony, a HTC, a Microsoft és a Samsung mögött. Ezek az óriások megpróbálják meggyőzni a felhasználókat arról, hogy ezekbe a termékekbe és a virtuális valóság játékokba érdemes lesz befektetni, ugyanakkor a Nintendo eddig visszafogott volt ezen a területen. Ez változott meg nemrég egy konferencián, ahol kiderült, hogy a vállalat érdeklődik a terület iránt, melynek forgalma optimista becslések szerint néhány éven belül elérheti a 120 milliárd dollárt..

Ez kényszer is számukra, mivel a Wii U és a 3DS eladási számai sem igazán lenyűgözőek, így szükségük lenne egy új konzolra, amely az NX lehet. Ez a készülék teljesen új koncepcióra épülne, de azt nem lehet tudni, hogy kapcsolódna-e a virtuális valóság technológiához vagy sem. Az biztos, hogy a Nintendo szakembergárdája jól ért az új technológiákhoz és azok menedzseléséhez, elég csak a Wiire gondolni és a társaság rendelkezik azzal a szükséges kreativitással is, amely szükséges a különleges virtuális valóság játékok megalkotásához. Elemzők szerint nem egy drága perifériára, hanem hagyományosabb megoldásokra kell godnolni, mint például a márciusban megjelenő Miitomo nevű okostelefonos játék, melyet később féltucat hasonló követ majd.

Szinte ezzel egy időben jelent meg a The Financial Times cikke is, mely szerint az Apple szorgalmasan dolgozik saját virtuális valóság (VR) termékein. Az elmúlt hónapokban a konszern titokban felépített egy több száz szakembert foglalkoztató kutatórészleget és elkészítette a tervezett készülékek első prototípusait. Az Apple eddig is jelen volt ezen a területen, igaz, igyekezett a háttérbe húzódni és elsősorban más társaságok felvásárlásával hívta fel magára a figyelmet. Az érintett vállalkozások között volt a PrimeSense, a Metaio és a Faceshift. A Metaio például a kiterjesztett valósággal kapcsolatos megoldások kifejlesztésére specializálta magát.

Tim Cook, az Apple vezetője néhány nappal ezelőtt szokatlanul nyitottan és pozitívan nyilatkozott a virtuális valóság technológiáról. A menedzser kijelentette, hogy a virtuális valóság technológia nagyszerű dolog és van néhány érdekes felhasználási területe. Az Apple megjelenését ezen a területen alátámasztja az is, hogy a társaság nemrég szerződtette Doug Bowman vezető VR-kutatót. Az óriáscég - szokásához híven - nem kommentálta a The Financial Times cikkét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások