Választhatóból ajánlott frissítés lett a Windows 10

Választhatóból ajánlott frissítés lett a Windows 10

2016. február 4. 12:18, Csütörtök
A Microsoft azt szeretné, ha egyre többen váltanának az új operációs rendszerre.

A redmondi konszern változtatott és a Windows 10 immár ajánlott és nem választható frissítésként érhető el, ha a felhasználó az automatikus frissítések opciót állította be a Windows Update menüpontban. A módosítás csak néhány napja lépett életbe, így még nem mindenkinek tűnhetett fel. A Microsoft egyértelműen azt akarja, hogy azon ügyfelei számára egyszerűbbé tegye az átállást, akik már eddig is regisztrálták magukat az ingyenes frissítés kapcsán. Aki nem regisztrált, annál nem is jelenik majd meg az ajánlott frissítés.

A frissítés továbbra sem települ automatikusan, vagyis mindenképpen szükség lesz a felhasználó előzetes engedélyére. Emellett lehetőség van arra, hogy 31 napig bárki visszavonhassa a telepítést és visszaállítsa a korábbi operációs rendszert.

Tavaly decemberben Baden-Württemberg Fogyasztóvédelmi Központja nyújtott be keresetet a Microsoft ellen a Windows 10 terjesztési gyakorlata miatt. A szakemberek azt kifogásolták, hogy függetlenül attól, hogy egy felhasználó akar-e váltani az új operációs rendszerre vagy sem, akkor is letöltődik a számítógépére egy akár 6 gigabájt méretű telepítőfájl. Ráadásul mindez az illető tájékoztatása, tudta és beleegyezése nélkül valósul meg - mindezt a fogyasztóvédők "kényszerletöltésnek" nevezték.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások