Itthon világpremiert kap a kőkemény, FPS-nézetű akciófilm

Itthon világpremiert kap a kőkemény, FPS-nézetű akciófilm

2016. február 22. 16:11, Hétfő
A Hardcore Henry, a világ első belső nézőpontú filmje, a magyar mozikba is el fog jutni.

A Vertigo Média közleménye szerint április 7-én, a világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba a Hardcore Henry, a világ első, teljes egészében szubjektív/belső nézőpontból (FPS - First-person shooter) elkészített akciófilmje. A Hardcore Henry költségvetését részben közösségi finanszírozásból fedezték, a film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját.


A filmet az az IIya Naishuller rendezt, aki pár éve a Bad Motherfucker című dal klipjét forgatta a Biting Elbows együttes számára. A hasonló technikával klipet 2013-as közzététele óta több, mint 30 millióan láttak a YouTube-ot. A Hardcore Henry-t is szinte teljes egészében GoPro kamerákkal vették fel, ezzel szimulálva a számítógépes játékok szubjektív nézőpontját.


A Hardcore Henry főhőse felesége segítségével visszatér a halálból, ám mindez hatalmas áldozattal jár: Henry nem emlékszik semmire, ráadásul gyakorlatilag robottá változott. Amikor a feleségét elrabolják, Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, ahol mindenki holtan akarja látni. Henry-t a bosszú hajtja: célja pedig az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása. A Hardcore Henry-ben mások mellett szerepel az Oscar-jelölt Tim Roth is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások