12 000 embert küld el az Intel

12 000 embert küld el az Intel

2016. április 20. 21:57, Szerda
Beigazolódott a korábbi sajtóértesülés, a PC-piac hanyatlása miatt kénytelenek átszervezésbe fogni.

Az amerikai óriáscég bejelentette, "átszervezésbe fog azért, hogy elősegítse a vállalat átalakulását". Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy 2017 közepéig összesen 12 000 dolgozótól válnak meg, mely a teljes létszám 11 százaléka. Az elbocsátások részét képezik annak a tervnek, amelynek keretében az Intel személyi számítógépekre koncentráló vállalatból egy olyan társasággá válik, amely a jövőben a felhőszolgáltatásokra és a több milliárd okos és összekötött számítástechnikai eszközre összpontosít. Az átszervezés ezt a folyamatot gyorsíthatja fel.

A leépítések 1,2 milliárd dollárba kerülnek majd, ez a költség a második negyedév eredményeit fogja megterhelni. Ugyanakkor a konszern e lépésnek köszönhetően az idén 750 millió dollárt, míg 2017 közepétől évente 1,4 milliárd dollárt tud majd megtakarítani. Az érintett munkatársakat a következő 60 napon belül tájékoztatja a menedzsment.

Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója azt írta, hogy a döntés nem volt könnyű számára, mert azokat a kollégáit érinti, akik fontos szerepet játszottak a gyártó sikereiben. A cél, hogy biztosítani tudják az Intel hosszú távú jövőjét és a vállalat vezető szolgáltató legyen az okos, összekötött világban.

Az elbocsátások híre már néhány nappal ezelőtt kiszivárgott, oka elsősorban a PC-piac nehéz helyzete, és hogy a vállalat egyszerűen képtelen rákapcsolódni a mobil eszközök száguldó vonatára. A tervezett intézkedés minden telephelyet, kirendeltséget és területet érinteni fog.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások