Megvan az Életrevalók-feldolgozás rendezője

Megvan az Életrevalók-feldolgozás rendezője

2016. augusztus 28. 13:25, Vasárnap
Neil Burger rendezheti az amerikai Életrevalókat.

A Deadline értesülései szerint Neil Burger vállalta azt a nem egyszerű feladatot, hogy ugyanolyan zseniális filmet készítsen az Életrevalókból (The Intouchables), mint amilyen a francia eredeti volt. A régóta tervezet projekt kezdeti szakaszában arról volt szó, hogy Tom Shadyac rendezheti a filmet, idővel pedig arról adtak hírt, hogy Simon Curtis lehet esélyes a film megrendezésére. Burget korában olyan filmeket jegyzett, mint Az illuzionista, a Csúcsformában vagy A beavatott.

Az már korábban kiderült, hogy a két főszereplő Kevin Hart és Bryan Cranston lesz, a forgatókönyvet pedig Jon Hartmere írta - az előző verzió Paul Feig munkája volt. Mivel a forgatáskezdésre január 15-én fog sor kerülni New York Cityben, ezért valószínűleg az elkövetkező napokban fel fog gyorsulni a szereposztási folyamat, hiszen egyelőre még nem tudni, hogy a mellékszerepekben kiket láthatunk.

Az eredeti francia film a 2012-es év egyik legmeglepőbb hazai sikerét szolgáltatta és megmutatta, hogy csak a szóbeszédnek köszönhetően is érhet el több, mint százezres nézőszámot itthon egy közepesen kezdő, nem popcorn mozis premier. Maga a siker önmagában persze nem megdöbbentő, hogy a 2011-ben bemutatott Életrevalók a remek franciaországi szereplést követően a világ szinte minden országában hatalmasat kaszált, összesen 416 millió dollárt gyűjtött.

Ezért is volt meglepő, hogy Amerikában mindössze 10 millióig jutott, amivel éppen hogy csak bekerült a 25 legsikeresebb idegennyelvű film közé - Amerikában ugyanis a közhiedelemmel ellentétben feliratos filmek is érhetnek el sikert. Tehát nem meglepetés, hogy mér régóta tervbe van véve a remake.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások