Októberben jöhet a Google Pixel és Pixel XL

Októberben jöhet a Google Pixel és Pixel XL

2016. szeptember 7. 10:52, Szerda
A cég két új okostelefonja az Android 7.1 frissített változatával futhat be.

Az elmúlt hetekben egyre erősebbé vált a pletyka, miszerint a Google búcsút intene a Nexus márkanévnek, a jövőben pedig a Pixel név alatt dobnák piacra saját hardvereiket. Ezzel kapcsolatban most további információk jelentek meg, amelyek a hardverbe is betekintést engednek.

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Google két új versenyzője a korábban Sailfish és Marlin kódnéven többször a hírekben szereplő páros lesz, ezek pedig október elején mutatkozhatnak be a nagyközönség előtt – legalábbis ha a HTC időben elkészül az utolsó simításokkal. Ezúttal egy Twitter-hírfolyamban megjelent több bejegyzés révén ismerhetünk meg bizonyos részleteket, többek között a kamerákkal, valamint a szoftverrel kapcsolatban. Először ugyanis az a hír bukkant fel, hogy mindkét változat a Sony által szállított IMX378 érzékelőt alkalmazná a hátoldalon, amely apró előrelépést jelent a Nexus 6P és 5X esetében használt 12 megapixeles kamerához képest, ezt pedig az követte, hogy az előlapon az IMX179 típusú szenzor kapna helyet, amely viszont az eredeti Nexus 5 esetében 2013-ban még a hátoldalon dolgozott.

Ami a szoftvert illeti, ugyanezen forrás szerint itt az Android 7.1 fut majd a készülékeken a megjelenés pillanatában, pontosabban ennek egy friss, még ropogós változata, amely az NMR1 jelölést kapja meg. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a házon belül jelenleg rendelkezésre álló, ugyanezen verziószámmal ellátott legfrissebb példány az NDE63B jelölés alatt vált elérhetővé még szeptember első napján, itt azonban nem tudni, hogy vajon a Nexus 5X, a Nexus 6P és a Nexus 9 készülékek tulajdonosai vajon hasonló menetrend szerint jutnak-e majd hozzá a frissítéshez.

A bemutató állítólag október 4-én esedékes, ez már nincs messze.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások