Keret nélkül jön a Samsung Galaxy S8

Keret nélkül jön a Samsung Galaxy S8

2016. október 12. 17:22, Szerda
Egyedi megoldással készülnek, miközben leállítják a Galaxy Note 7 gyártását.

Az elmúlt hetekben már olvashattunk a Galaxy S8 várható újításairól, ami elsősorban azzal volt magyarázható, hogy a cégnek a Note 7 fiaskója után valahogy vissza kell majd szereznie a felhasználók bizalmát. Mindkét téren van miről beszámolni, a fejlemények gyors egymásutánban érkeznek.

Ezúttal a dél-koreai ETNews (ami nem E.T. saját hírportálja) számolt be a várható újdonságokról, a hardverre koncentrálva. Eszerint a Galaxy S8 teljesen mellőzné az előlapi keretet, a két oldalon meghajlított kijelző ugyanis valóban a telefon aljától a tetejéig tartana. A fizikai gombot is száműznék, ezzel az ujjlenyomat-olvasót az érintőképernyőbe integrálnák, míg a hátoldalon egy iker-kamera kapna helyet, ahogy azt a HTC, az Apple, a Huawei, illetve a Xiaomi esetében már láthattuk, bár arról állítólag még nem döntöttek, hogy ezt pontosan milyen formában valósítanák meg. Korábban a 4K-felbontás és a VR-támogatás merült fel, erről most hallgatnak.

A szintén koreai Yonhap News eközben arról ír, hogy a gyártó leállítja a Galaxy Note 7 gyártását, miután több cserekészülék is kigyulladt az USA-ban. Több jelentés is megjelent a világhálón, miszerint a hibás példányokat lecserélő telefonok sem teljesen biztonságosak, ezért egyrészt a légitársaságok, másrészt pedig magánfelhasználók is jelezték, hogy tartózkodnak a típustól. Nem sokkal később a nagyobb hírügynökségek is megerősítették a hírt, ami azt jelenti, hogy a Samsung számára még mindig nem ért véget a rémálom.

Jó esély van arra, hogy a cég előrehozza az S8 megjelenését, erre talán még az év vége előtt sor kerül. Mindazonáltal nagyot kell majd durrantaniuk (jó értelemben) ahhoz, hogy helyreállítsák a malőr előtti helyzetet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások