Három évig lesz még támogatás a Windows 7-hez

Három évig lesz még támogatás a Windows 7-hez

2017. január 16. 10:09, Hétfő
A Microsoft el akarja kerülni, hogy az operációs rendszer ugyanolyan sokáig maradjon a számítógépeken, mint a Windows XP.

Három éven belül teljesen leállítja a Microsoft a Windows 7 terméktámogatását. A szoftver 2009 októberében a Windows Vista utódjaként jelent meg és napjaink meghatározó asztali operációs rendszerének számít. A redmondi óriáscég ugyanakkor azt szeretné, hogy a Windows 10 még jobban elterjedjen, s legkésőbb három év múlva a jelenleg még Windows 7-est futtató számítógépekre és laptopokra is az új szoftver kerüljön. "Már a Windows XP esetében is láthattuk, hogy a vállalatoknak korán el kellett kezdeniük a váltáson gondolkodni azért, hogy elkerüljék a kapcsolódó későbbi kockázatokat vagy a költségeket" - jelentette ki Markus Nitschke, a Microsoft Németország Windows operációs rendszerekért felelős ügyvezetője.

A menedzser hozzátette, hogy a Windows 7 leváltását azért sem érdemes halogatni, mert az operációs rendszer már nem felel meg a korszerű technológiával és biztonsággal szemben támasztott követelményeknek. Ráadásul soha nem volt ennyire egyszerű átváltani egy új rendszerre.

A Microsoft már két évvel ezelőtt leállította a Windows 7 támogatását, de biztonsági frissítéseket még 2020. január 14-ig kiad a szoftverhez. Azután viszont már semmilyen támogatás nem lesz elérhető az operációs rendszerhez. A Windows 7 tavaly decemberben még az asztali számítógépek és a notebookok 48,34 százalékán futott. A szoftver tavaly novemberben már egy év haladékot kapott, annak ellenére, hogy korábban a Microsoft moratóriumot hirdetett az OEM-gyártók körében az előre feltelepített Windows 7-est használó konfigurációk ügyében. Az indok az volt, hogy továbbra is nagy a kereslet az operációs rendszert futtató PC-k és notebookok iránt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások