Fuldoklót filmeztek le, a videót feltették a Facebookra

Fuldoklót filmeztek le, a videót feltették a Facebookra

2017. július 24. 10:00, Hétfő
Tinédzserek rögzítették egy férfi túlélésért folytatott harcát és nevetve kommentálták azt.

Egy közösségi portálra ismét egy olyan felvétel került fel, amely - joggal - válthatott ki dühöt, értetlenséget a felhasználókból. Az elmaradó következmények pedig csak fokozzák ezeket az érzéseket. Floridai tinédzserek egy csoportja július 9-én az Orlando melletti Cocoában tartózkodott, amikor egy férfire lettek figyelmesek, aki fuldokolni kezdett a közeli tóban. A 14 és 18 év közötti fiatalok segítségnyújtás helyett inkább nevetgélve végignézték a tragédiát, az egyikük mobiltelefonjával pedig rögzítették az eseményt, majd a felvételt feltették a Facebookra. A 31 éves Jamel Dunn testét csak öt nappal később találták meg, miután az illető egyik rokona felfigyelt a videóra és értesítette a hatóságokat.

Az eset nem csupán a tinédzserek magatartása miatt keltett nagy feltűnést, hanem azért is, mert Yvonne Martinez, a helyi rendőrség szóvivője közölte: Floridában nem vonhatók felelősségre, lévén a szövetségi államban nincs olyan paragrafus, hogy a segítségnyújtás elmulasztása. A helyi rendőrség ugyanakkor nem akarja büntetlenül hagyni a dolgot és azt javasolja a helyi államügyészségnek, hogy egy másik törvény alapján - amely előírja, hogy a rendőrségnek jelenteni kell a haláleseteket - vonja felelősségre a fiatalokat.


A videóban hallható, amint az egyik tinédzser úgy nevezi a férfit, hogy "junkie", míg egy másik azt mondja, hogy: "Senki sem fog neked segíteni, te hülye k...a. Nem kellett volna bemenned a vízbe." Miután a férfi elmerült a vízben, egy harmadik fiatal úgy kommentálta az eseményt, hogy: "Most halt meg!" és a többiek erre nevetni kezdenek. Az egyikben felmerült a rendőrség hívása, de egy másik visszautasította. Az egyik gyerek sincs a felvételen, de mindet azonosították és kihallgatták. Az eset mindenesetre ismét rávilágított arra, hogy szinte bármilyen felvétel felkerülhet a Facebookra, s azok kiszűrése egyre nagyobb erőfeszítéseket követel a platformtól és annak munkatársaitól.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások