Bemutatkozott a Nokia 8

Bemutatkozott a Nokia 8

2017. augusztus 17. 12:05, Csütörtök
A cég első zászlóshajója a megszokott külsőt párosítja erős hardverrel.

Az elmúlt hetekben többször olvashattunk a HMD Global soron következő megoldásáról, amely több forrás szerint egy csúcskategóriás megoldás lenne. Ez most be is igazolódott, hiszen a Nokia 8-ról hivatalosan is lerántották a leplet. Csaknem minden részlet ismert, nem sok kérdőjel maradt.


A hivatalos oldalon rögtön szemügyre vehetjük a készüléket, mégpedig a specifikációval együtt. Ebből kiderül, hogy lerekekített sarkok, alumínium külső, valamint a jól ismert vonalak maradtak meg, tehát sem vékony előlapi keret, sem pedig különösebb por- és vízvédelem nem jelenik itt meg – az IP54-minősítés nem nevezhető kiemelkedőnek. A kijelző egy 5,3 hüvelykes LCD-panel, amely az 1440p felbontást támogatja, 550 ppi-vel, valamint a Gorilla Glass 5 felülettel. Ehhez a Snapdragon 835 chip, 4 GB RAM, valamint egy 64 vagy 128 GB-os (kibővíthető) tároló csatlakozik, míg a 6 GB-os változat eltűnt a cég oldaláról.


Az üzemidőről egy 3090 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, amely nem cserélhető, viszont támogatja a Qualcomm QuickCharge 3.0 technológiáját a gyorsabb feltöltés érdekében. A hátoldalon egy 13 megapixeles iker-kamera kapott helyet (színes-monokróm kivitelben), míg az előlapon egy szintén 13 megapixeles szenzor helyezkedik el, fázisérzékelő autófókusszal és flash opcióval – az érintőképernyő alatt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó kíséretében. Mindhárom kamera Zeiss-optikára épül, emelett a telefon felső részén egy hagyományos jack-dugó, alul pedig az USB Type-C csatlakozó jelenik meg. A szoftveres oldalon az Android 7.1.1 Nougat dolgozik majd a megjelenés pillanatában, ez belátható időn belül azonban az Android O verzióra frissülhet.

A hivatalos ár Európában 600 euró lesz, a megjelenés a kontinensen szeptember 6-án esedékes.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások