Online felpróbálhatók lesznek az Amazonon árult ruhák

Online felpróbálhatók lesznek az Amazonon árult ruhák

2017. október 12. 10:00, Csütörtök
A kereskedelmi óriás felvásárolt egy 3D startupot, mely mesterséges intelligencia segítségével térképezi fel a testméretet és az emberek mozgását.

A Body Labs a honlapján jelentette be, hogy felvásárolta az Amazon. A vételár egyelőre nem ismert, a TechCrunch viszont a céghez közeli forrásokból arról számolt be, hogy az 50 és 100 millió dollár között lehetett. Az Amazon szóvivője nem kívánta kommentálni a tranzakciót.

A 2013-ban alapított Body Labs székhelye Manhattanben van. A virtualizált 3D-avatárok automatizált gyártására használható technológia közel 10 éves kutatás eredménye. A fejlesztést a Brown Egyetem és az intelligens rendszerek megalkotásával foglalkozó Max Planck Intézet szakemberei végezték. A technológiának köszönhetően egyszerű módon készíthetők el olyan avatárok, amelyek lefedhetik az emberi mozgások teljes spektrumát. Az új fejlesztés egyaránt érdekes lehet a ruha- és terméktervezés, a különleges felszerelések és a ruhák kinyomtatása, a játékok, a filmanimációk és az online ruhaértékesítés szempontjából.


Bill O'Farrell, a Body Labs ügyvezetője még 2014-ben úgy nyilatkozott, hogy meggyőződésük, hogy a kifejlesztett algoritmusokkal egy új interfészt hozhatnak létre a fogyasztók és a vállalatok között. Az emberek így a méretük, az alakjuk és a mozgásuk alapján kikereshetnék, illetve összehasonlíthatnák egymással, majd megvásárolhatnák a számukra leginkább megfelelő árucikkeket és szolgáltatásokat. A szakember egyike volt a startup alapítóinak és a technológia kifejlesztőinek. A másik három társalapító és fejlesztő Eric Rachlin, Alex Weiss és Michael Black volt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások