Dobja Windows-os telefonját a HP

Dobja Windows-os telefonját a HP

2017. október 11. 09:05, Szerda
A Microsoft támogatása nélkül nem látják értelmét a termékvonal megtartásának.

Hónapokkal ezelőtt olyan hírek jelentek meg az interneten, miszerint a HP lemondana az Elite X3 okostelefon további forgalmazásáról, amit akkor a cég gyorsan cáfolt. Ezzel szinte egy időben arról is olvashattunk, hogy egy újabb telefonon dolgoznak, most viszont egyértelművé tették a gyártó álláspontját.

A Canalys Channels Forum alatt több partnercég vezetői is említést tettek a Microsoft utóbbi időben végrehajtott lépéseiről, és míg egyesek a hardveres szegmensbe való belépést kifogásolták, mások éppen a mostani visszavonulást hozták fel példaként arra, hogy miért nem érdemes folytatni a meglévő termékvonalakat. Ez utóbbiak között bukkan fel a HP, amely az Elite X3 típus révén volt érdekelt a Windows Mobile további sikerében, miután azonban a redmondi cég gyakorlatilag lemondott ezen vonal fejlesztéséről, nem látják értelmét a telefon megtartásának, ami egyben a tervezett további termékek sorsát is eldönteni látszik.


A HP ugyanis a magyarázat szerint több másik terméken is dolgozott, amelyek mind az Elite X3-ból indultak volna ki, eltérő szegmenseket igyekezvén lefedni. A Windows Mobile nélkül azonban ezen megoldások sikeres szereplésére minimális az esély, és mivel a HP nem vállalhatja magára a szoftver és a teljes ökoszisztéma fejlesztését, inkább lemondanak erről a vonalról. Az X3 forgalmazása és támogatása ugyan 2019-ig megoldott lesz (legalábbis a mostani ígéret szerint), a telefon beszerzése azonban hamarosan igencsak megnehezülhet.

A HP távozásával szinte senki nem maradt a Microsoft táborában. Utóbbi cég egyébként a friss pletykák (helyesebben egyes elemzői vélemények) szerint a teljes Surface-vonalat is feladhatja, mégpedig az elkövetkező 1-2 évben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások