Sikeres hackerakciót hajtott végre Észak-Korea

Sikeres hackerakciót hajtott végre Észak-Korea

2017. október 12. 15:21, Csütörtök
A kommunista állam különleges egységének tagjai több dél-koreai számítógépbe is betörtek.

A The Korea Times tudósítása alapján az észak-koreai hackerek olyan - elsősorban katonai - információkhoz fértek hozzá, amelyek közvetlenül akár Kim Dzsongunt is érdekelhetik. A hackertámadásra még tavaly szeptemberben került sor.

Amint kiszivárgott, az egység tagjai több száz értékes és bizalmas katonai dokumentumot lophattak el. Az anyagok között van a dél-koreai és amerikai fegyveres erők titkos bevetési terve arra az esetre, hogy egy komoly helyzetben miként távolíthatják el a Kim Dzsongun körüli vezetőket. Emellett katonai létesítményekkel kapcsolatos adatok is kikerülhettek Dél-Koreából. A The Korean Times az információkat Rhee Cheol-hee parlamenti képviselőre, a kormányzó Koreai Demokratikus Párt politikusára hivatkozva közölte.

A hackertámadás sokkal átfogóbb volt, mint ahogy azt a dél-koreai védelmi minisztérium korábban elismerte. A szaktárca ugyanis májusban azt közölte, hogy a számítógépes hálózata egy hackerakció célpontja lett, de az adatlopás nem volt komoly mértékű. Rhee most a minisztérium informátoraira hivatkozott, akik szerint az eltulajdonított, 235 gigabájtnyi anyagnak eddig csak a 22,5 százalékát azonosították.

A dél-koreai kiberparancsnokságot kifejezetten a helyi fegyveres erők ellen végrehajtott hasonló támadások kivédésre hozták létre 2010-ben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások