Az iPhone X kijelzője is beéghet

Az iPhone X kijelzője is beéghet

2017. november 8. 11:26, Szerda
Erre figyelmeztet az Apple a most megjelent telefon kapcsán.

Az elmúlt napokban már olvashattunk arról, hogy a Google Pixel 2 kijelzője némi kritikát váltott ki a felhasználókból, miután a vásárlók több esetben beégési problémákat tapasztaltak. A cég szoftverrel javít a helyzeten, a jelek szerint azonban a nagy rivális Apple is hasonló jelenséggel lesz kénytelen megküzdeni a most piacra dobott iPhone X kapcsán.

A tizedik évfordulóra szánt speciális készülék megjelenése amúgy is érdekesre sikerült, hiszen ezt előbb némileg eltolták, időközben pedig több elemzői vélemény is megjelent arról, hogy a példányszám alacsonyabb lesz a vártnál. Ezt követte egy mérnök eltávolítása, miután az illető lánya az új telefonnal villogott a világhálón, közvetlenül a piacra dobás után pedig arról jelent meg hír, hogy több mint 300 példányt elloptak San Francisco városában, Hongkongban pedig az első példányokat megszerzők rögtön tovább is adták azokat a szürkepiacon. Az Apple a maga részéről egy hosszabb bejegyzésben tárgyalja az új kijelző főbb jellemzőit, ennek részeként pedig arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy a Super Retina panel szintén beéghet.

A gyártó állítása szerint ez leginkább akkor következhet be, ha teljes fényerő mellett sokáig bekapcsolva hagyjuk a kijelzőt. A vásárlók számára ezért azt ajánlják, hogy maradjanak az automatikus fényerő funkciónál, illetve gondoskodjanak a kijelző automatikus kikapcsolásáról, ennek idejét pedig lehetőleg szorítsák minél jobban le. Az OLED-panel kapcsán megemlítik emellett, hogy oldalsó szögből a színek módosulhatnak, ez pedig szintén a technológia alkalmazásának egyik fontos tényezője. Az Apple egyébként nagyon jó negyedéves eredményeket közölt, az iPhone készülékekből még több, 46,7 millió darab fogyott el, de ugyanígy nőtt a Mac eladások száma.

Az ünnepi szezon is jobb lehet a tavalyinál, így továbbra is úszni fognak a készpénzben. Már csak az a kérdés, hogy ebben mekkora szerepe lesz az új modellnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások