Zseniális ötlet maradt ki a Star Wars: Knights of the Old Republic 2-ből

Zseniális ötlet maradt ki a Star Wars: Knights of the Old Republic 2-ből

2017. december 12. 21:15, Kedd
A Knights of the Old Republic a mai napig az egyik legkedveltebb Star Wars játék és egy ilyen címet folytatni nehéz. A BioWare el is kezdte a munkálatokat, számos remek ötlettel, ám végül az Obsidian készítette el a második fejezetet.**** A Knights of the Old Republic számomra az egyik legjobban sikerült Star Wars játék (egyedül a Jedi Academy és a The Force Unleashed első része közelítheti meg a minőségét és az autentikus élményt), ám a folytatás már kicsit gyengébb lett. Az eredetit a Baldur's Gate és Neverwinter Nights fejlesztője, a BioWare készítette, míg a másodikat a szintén remek RPG-ket gyártó Obsidian, de sajnos az igazán bevállalós ötletek elmaradtak. Pedig a most kikerült információk szerint a BioWare remek ötletekkel rendelkezett a Knights of the Old Republic 2-höz.

Nyitánynak például egy Yoda-alak várt volna ránk, mint mester. Persze nem a valódi Yoda, hanem egy fajtársa, akiről szinte semmit nem tudunk, így biztosan pozitív élményként élte volna meg a játékos a kiképzést. "A csavar már a koncepciós tervek első két oldalán megjelent, mivel a kiképzőnkről a gyakorlatok során kiderül, hogy nem az Erő jó oldalán áll" - árulta el James Ohlen, a Baldur's Gate 1-2, a Neverwinter Nights és a Dragon Age: Origins vezető dizájnere. "Azért segít és treníroz minket, mert szeretne minket a Sötét Lovagjának, a követőjének kiképezni és végül ő lesz a fő ellenség."


Azonban ez a változat nem kapott zöld utat a jogokkal rendelkező Lucastól és ez remek leckének bizonyult a csapat számára. "Nagyon okos döntés volt ez a jogok birtokosának részéről. Ha sikeres akarsz lenni, akkor folyamatosan felügyelned kell a saját címeid alakulását és mivel sem a Dungeons & Dragons sem pedig a Star Wars nem a miénk volt, így elhatároztuk, megalkotjuk a saját IP-nket. És elkezdtük letenni a Mass Effect alapjait."

Így mindenki átment a Mass Effect projektre... pontosabban csak majdnem. James Ohlen egy harmadik utat választott. "Egyedül álltam neki a Dragon Age koncepciójának. Azt gondoltam, hogy szükségünk van egy Baldur's Gate játékra, nem veszíthetjük el ezt a világot. Kell valami olyasmi, amit a korábbi franchise ihletett!" Szóval ha másik oldalról nézzük, a Knights of the Old Republic 2 első változatának bukása miatt készülhetett el a Mass Effect és a Dragon Age is. Előbbi a Star Wars, utóbbi a D&D licenszek hatására. A bukott gonosz mester ötletet egyébként a Jade Empire kapcsán végül csak ellőtte a csapat, de ott azért nem ütött akkorát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások