Kötelező lesz a 64-bit az androidos appoknál

Kötelező lesz a 64-bit az androidos appoknál

2017. december 21. 23:31, Csütörtök
A Google jövőre vezeti be a követelményt, idővel teljesen kiszorul a 32-bit.

A cég fejlesztői blogjában újabb bejegyzést tettek közzé, amely azonban nem a különböző verziók részarányával, hanem az elkövetkező időszakban várható további lépésekkel kapcsolatos. Kiderült, hogy a Google jövőre komoly követelményeket vezet be, hogy lépést tartsanak a fejleményekkel.

A részletes jelentésből megtudhatjuk, hogy 2018 elején egy biztonsági frissítést hajtanak majd végre, azonban emiatt még nem kell a külső fejlesztőknek komoly változtatásokat végrehajtaniuk, ugyanis mindössze arról van szó, hogy bizonyos metaadatok révén leellenőrzik a meglévő alkalmazások valódiságát – pontosabban azt igazolnák, hogy ezek valóban a Play Store portálról származnak-e. Jövő augusztusban már minden új külsős appnak az aktuális friss verzió interfészére kell támaszkodnia, a meglévő alkalmazások frissítéseit pedig novemberre kell elkészíteni. Ezzel garantálnák, hogy a teljesítmény és a biztonság terén nem lesznek nagyobb lemaradások.

Egy évre rá, 2019 augusztusától már kötelező lenne a 64-bites platform támogatása, vagyis a külső fejlesztők nem maradhatnak kizárólag a 32-bites változatok mellett. Idővel teljes mértékben száműznék a 32-bites szoftvereket, erre azonban csak valamikor később, ezt követően kerítenének sort. Ez persze önmagában még szintén nem garancia a jobb teljesítményre és a jobb felhasználói élményre, de mindenkinek fel kell készülnie a platformváltásra, hiszen a 32-bites megoldások idővel valóban végleg a süllyesztőbe kerülhetnek.

Megjegyzendő, hogy a Google itt némi lemaradásban van az Apple-hoz képest. Ez utóbbi cég már 2015 februárjától megköveteli az appok 64-bites változatainak elkészítését, az iOS 11 szeptemberi megjelenésével pedig dobták a 32-bites alkalmazásokat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások