Virtuális valóságot kínál a Ubisoft vezetés közben

Virtuális valóságot kínál a Ubisoft vezetés közben

2018. január 6. 18:08, Szombat
A Renault és a Ubisoft együttműködésének eredményeként az autógyár önvezető autóihoz a francia kiadó készít virtuális valóság-élményt nyújtó eszközt és programot.

Az önvezető autók feltehetően óriási változásokat hoznak majd a közlekedésbe, de persze akadnak elég komoly ellenzői is a technológiának. Őket szeretné most a Renault meggyőzni, mikor bejelentette, hogy együttműködnek a Ubisoft francia kiadóval és már zajlanak a fejlesztési munkálatai egy olyan virtuális valóság-eszköznek, melyet vezetés közben használhat a "sofőr". Ha az autót átkapcsoljuk automata módba, akkor a vezető szabadon tevékenykedhet az autóban és ha szeretné, akkor a VR-sisak segítségével egy teljesen más világba is eljuthat.

A rendszer a Ubisoft prezentációja szerint összekapcsolódik az autó érzékelőivel és így táplálja be folyamatosan a valódi külvilágot a sisakba. Ha ez megtörtént, akkor tetszés szerint választhatjuk ki azt a világot, amiben "utazni akarunk". Az eddigi prezentációk alapján egy futurisztikus világot, a világtól teljesen eltávolodott "repülő" módot és egy napfogyatkozásos programot tölthetünk be a sisakba és aztán utazhatunk eme körülmények között.


A Ubisoft elmondása szerint a sisak érzékeli az út változó körülményeit, így a kanyarodás és hasonló, a külvilágban megjelenő tereptárgyakat (akár más autókat) is beépíti a virtuális világba és alakítja át annak megfelelően, hogy éppen melyik programot futtatjuk. A szakma azonban egyszerű marketingfogásnak tekinti csak a dolgot a Renault részéről és szerintük csak ezzel akarja felhívni a figyelmet saját önvezető autójukra, a SYMBIOZ-ra. A Ubisoft stratégái azonban láttak fantáziát a rendszerben és nem kizárt, hogy egyszer még az Assassin's Creed világában is autózhatunk hazafele.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások