Itt az HBO-s Fahrenheit 451 első előzetese

Itt az HBO-s Fahrenheit 451 első előzetese

2018. január 13. 10:57, Szombat
Megérkezett a Fahrenheit 451 első előzetese.

Az HBO bemutatta a Fahrenheit 451 első teaser videóját. A sci-fi adaptáció főszereplője Michael B. Jordan és Michael Shannon lesz, a rendezője pedig Ramin Bahrani, aki saját és Amir Naderi forgatókönyve alapján dolgozott, no meg főleg Ray Bradbury klasszikus regényét felhasználva, amiben egy olyan jövőt ábrázol az író, amiben a média ópiátnak számít, a történelmet újraírják és a tűzőrök könyveket égetnek. A film tavasszal érkezik az HBO-ra.


Ray Bradbury utópisztikus regényéből François Truffaut 1966-ban készített klasszikus filmet, amit megnézve felfedezhetjük, hogy ami akkor utópiának tűnt, annak egy része meg is valósult mára. A modern adaptációt már elég régóta tervezi Hollywood. Egy időben úgy tűnt, hogy Frank Darabont, a Remény rabjai, A köd és a Halálsoron című Stephen King-adaptációk rendezője lesz befutó annak elkészítésére, de a projekt a fejlesztése közben zsákutcába futott.

A hazai könyvkiadás fülszövege a következő: "451 Fahrenheit-fok - az a hőmérséklet, amelynél a könyvnyomó papír tüzet fog és elég. A könyveket el kell pusztítani, mert ártalmas fegyverek: sosem lehet tudni, ki ellen fordul egy olvasott ember. Guy Montag a tűzőrségen dolgozik, hivatása a könyvégetés, fellobbanó lángok mondig gyönyörűséggel töltik el. Életében a munka, nyugtató tablettákhoz menekülő feleség, és három órisái tévéfal a főszereplők Egy napon aztán beleolvas egy halálra ítélt könyvbe, az események ettől kezdve megállíthatatlanok..."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások