Év végén kerül mozikba a magyar vámpírfilm, a Drakulics elvtárs

Év végén kerül mozikba a magyar vámpírfilm, a Drakulics elvtárs

2018. február 19. 05:39, Hétfő
Érdekes magyar vámpírfilm készült, ami év végén lesz látható a mozikban.

Véget ért a Drakulics elvtárs című magyar film forgatása, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel 2018 év végén mozikba kerülhet a Kádár-korszakban játszódó romantikus szatíra, ami egyben vámpírfilm is. A Bodzsár Márk által jegyzett alkotásban olyan színészek kaptak kiemelt szerepet, mint Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Rába Roland, Thuróczy Szabolcs és Walters Lili.

A film szinopszisa nagyjából a következő: "Az 1970-es évek elején járunk, az országos „Adjunk vért Vietnámnak!” mozgalom idején. A véradási akció díszvendége, az imperialista nyugatról hazatérő Fábián Béla hamar felrúgja a hivatalos programot, amit a magyar kémelhárítás gyöngyöző homlokkal szemlél. Néhány hetes látogatása alatt Magyar Máriát, a feltörekvő kémnőt rendelik a szemtelenül fiatalnak tűnő Fábián mellé kísérőnek, miközben kedvese László – jó kommunista elvtárshoz hűen – a legkülönfélébb titkosszolgálati módszereket bevetve próbálja igazolni gyanúját, miszerint egy igazi szörnyeteg érkezett a Magyar Népköztársaságba."

A Drakulics elvtárs rendezője és forgatókönyvírója, az Isteni műszakot is jegyző Bodzsár Márk, akinek munkáját – rendezői és dramaturg vonalon egyaránt – a színészként is ismert Jakab Juli segítette. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága összesen 463 millió forint támogatást szavazott meg a mozifilm gyártására.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások