A Bethesda a legjobb, az EA középmezőnybe csúszott

A Bethesda a legjobb, az EA középmezőnybe csúszott

2018. február 28. 20:46, Szerda
A Metacritic minden évben kihirdeti, hogy melyek voltak a legjobban teljesítő nagy kiadók és melyek a közepesek. Az Electronic Arts a 2017-es eredménye alapján kiesett az élmezőnyből.

A Metacritic minden évben felállítja a saját kis listáját, melyet különböző szempontok alapján állít össze. Nagynak tekintik azon kiadókat, akik adott évben legalább 12 új játékot vagy kiegészítőt adott ki (nem DLC-t), közepesnek pedig a 6-11 közötti megjelenés tekinthető. A pontszámba beleszámított, hogy ebből mennyi ért el legalább 75 pontos átlagot, mennyi kapott 49 pontnál kevesebbet és mennyi kapott 90 pont feletti átlagot (itt minimum 7 értékelésnek kellett lennie). Ezen szempontok alapján a Bethesda lett a 2017-es év győztese, a legjobb játékuk pedig a Wolfenstein folytatása, a The New Colossus lett. A rajongói értékelések alapján viszont a The Evil Within 2 vitte prímet. A győzelmük azért elismerésreméltó, mert tavaly nem szerepeltek ezen a listán.

A Nintendo jött be a második helyre, a bronzérmet pedig a Sega húzta be. Érdemes megemlíteni, hogy az Activision Blizzard három helyet javítva lett a negyedik, ugyanakkor a Square Enix hat helyet rontva lett a nyolcadik. A legnagyobbat azonban egyértelműen az Electronic Arts bukta, hiszen 2016-ban még vezette a nagy kiadók listáját, most viszont a közepes cégek között is csak a középmezőnyre volt jó. Egészen pontosan a Warner Bros. Interactive és a Daedalic Entertainment közé ékelődött be az ötödik helyre.



Az indoklás alapján bár 11 nagy címük jelent meg 2017-ben, de ezek a kritikusi értékeléseket tekintve is elég nagy minőségi esést mutattak a 2016-os évhez képest. Ehhez pedig megérkeztek a felhasználói visszajelzések, melyek alapján a Battlefront II és a Need for Speed Payback is nagyon lehúzta a kiadó pontszámait. A legjobb átlagot kapott játékuk a Fifa 18 lett, ami azért nem meglepő. Mindenesetre fel van adva most a lecke, az EA hosszú évek óta építette fel az új imázsát és ezt láthatóan a loot boxos balhéval pillanatok alatt szétrombolta.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások