Április bolondjai - játékipari átverések

Április bolondjai - játékipari átverések

2018. április 2. 13:58, Hétfő
Tegnap volt a Bolondok napja és természetesen a netet ellepték a játékvilággal kapcsolatos álhírek. A legjobbakból szemezgettünk.

Április 1-én bármilyen hírt kitenni nagy bátorságra vall, hiszen a legtöbb ilyenkor átverés, vicc. Szerencsére másnap már érkeznek a különböző összefoglalók, melyekből aztán kiderülhet, mi volt vicc és mi a valós- Most a tegnap, a játékvilággal kapcsolatban megjelent legjobban sikerült áprilisi tréfákat szedtük össze egy csokorba. Először a War Thunder világának készítője, a Gaijin Games verte át a rajongóit, mikor bejelentették a Silent Thunder címet kapott tengeralattjárós fejezetet. Páran el is hitték és már dörzsölték a tenyerüket az új projekt kapcsán, de persze csak átverés volt az egész.


A Razor pedig úgy döntött, hogy kiad egy, az emberi reakcióidőt pozitívan befolyásoló italt, mely a Project Venom V2 nevet kapta és a leírás alapján ezzel már valóban fel tudjuk venni a harcot a profi játékosokkal is. Azonban még ez a leghihetőbb hír, hiszen korábban volt olyan energiaital, mely pont ezzel a javuló reakcióidővel és az érzékszervek élesedésével reklámozta a saját italát. Ahogy egyébként az Nvidia "vicce" is a hihetőbbek közé tartozik. A cég ugyanis azt jelentette be, hogy egy virtuális egyetemet indít, ahol doktorit szerezhetünk játékok segítségével.


A Battle Royale sikere hatására rögtön két játék is bejelentette a népszerű franchise-uk ilyen jellegű folytatását. A Total War: Battle Royale kapcsán egyből leesett mindenkinek, hogy ez csak vicc. A Path of Exile kapcsán azért már nagyobb volt a gond, hiszen kaptunk egy játszható változatot is a projektből. A legmókásabb azonban kétségtelenül a Platinum Games mini-vezérigazgatója. Aki annyira rajong a cégért, hogy szíve szerint magával vinné mindenhova az igazgatót, Kenichi Sato-t is, az most örülhet, hiszen rögtön 7 pózban is beszerezhettük a figurát.


Azonban ezek a bejelentések még így is elmaradnak az eddigi legjobbaktól. A Ubisoft egyik alkalommal körlevélben kérte a befektetőit, hogy adják el a részüket a cégből, azonnali hatállyal. De a Microsoft is jelentett már be 11 analóg karral rendelkező kontrollert (az összes gomb helyett kar volt), a Bandai Namco pedig kizárólagos jogot szerzett a Load és Save opciók használatára a játékaiban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások