Bemutatkozott az LG G7

Bemutatkozott az LG G7

2018. május 3. 08:57, Csütörtök
A cég bemutatta új zászlóshajóját, amely a divatot követi, némi csavarral.

Az elmúlt hetekben számos alkalommal olvashattunk az LG soron következő megoldásáról, amelyről hardveres részletek, képek, valamint a hivatalosnak szánt név is kiszivárgott. Most sort kerítettek a debütálásra, így minden fontosabb részletet megismerhettünk. Követik a divatot, ám nem minden tekintetben.

A hivatalos oldalon megjelent közlemény szerint az LG G7 ThinQ a divatosnak számító felső notch-ot hordozza magán, itt azonban a bevágás két oldalán egy apró második kijelzőt helyeztek el, miközben mind az előlapot, mind pedig a hátlapot a Gorilla Glass 5 felület védi, alumínium keretre és az IP68-minősítésre támaszkodva. A 6,1 hüvelykes FullVision LCD IPS-kijelző a 3120 x 1440 pixel felbontást, valamint a 19,5:9-es képarányt teszi elérhetővé, 564 ppi pixelsűrűséggel. A notch egy fekete sávval eltüntethető, a fényerőn (1000 nit) sikerült javítaniuk, állításuk szerint pedig a G6 kijelzőjéhez képest 30 százalékos hatékonyságjavulást sikerült elérniük a fogyasztás terén.


A teljesítményről a Snapdragon 845 chip gondoskodik, ehhez 4 GB RAM és egy 64 vagy 128 GB-os tároló csatlakozik, bár a G7+ esetében a memória 6 GB-ra ugrik. A 3000 mAh-s akkumulátor és a Quick Charge 4.0 mellett egy 16 megapixeles hátoldali iker-kamera, annak előlapi 8 megapixeles társa, tehát egy némileg konzervatívabb felállás található még a listán. Az AI itt is segít a képek jobb beállításában és a további optimalizálásban, az állítás szerint az algoritmus mintegy ezer különféle tárgyat különböztet meg és ennek megfelelően igazít a részleteken, bár a gyorstöltés kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a töltő egyes esetekben csak a Quick Charge 3.0 változatot támogatja majd.

A telefon először a dél-koreai piacon jelenik majd meg, ezt követi később az európai, az amerikai, valamint a szélesebb értelemben vett ázsiai térség. A hivatalos árat még nem közölték.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások