Jövőre jöhet az Intel grafikus kártyája

Jövőre jöhet az Intel grafikus kártyája

2018. május 11. 18:12, Péntek
A korábbi hírek még 2020-as megjelenésről szóltak.

Az már április elején kiszivárgott, hogy az Intel saját grafikus kártyát akar kifejleszteni és piacra dobni. Az akkori hírekben még az szerepelt, hogy a termék leghamarabb 2020-ban jelenhet meg. Most Anthony Garreffa, a TweakTown munkatársa azt írta, hogy a grafikus kártyát a konszern már a jövő évi Consumer Electronics Show (CES) keretében bemutathatja.

A társaság mindenesetre semmit sem akar a véletlenre bízni és igyekszik a megfelelő szakemberekből egy olyan fejlesztőcsapatot létrehozni, amely garancia lehet arra, hogy az új grafikus kártya minőségi és sikeres legyen. Így a csapat tagja lehet Raja Koduri és Chris Hook, mindkettő korábban az AMD dolgozója volt. Koduri nemrég a Radeon-részleget vezette, míg Hook 20 éven át volt az AMD-nél és az ATI csapatát is erősítette. Az ő váltásuk a piaci szakértők szerint egyértelmű jele annak, hogy az Intel a videokártyák területén is komolyan meg akarja vetni a lábát.

A fejlesztett grafikus chip eredetileg video-streamelés céljára lett volna kifejlesztve, de Koduri és Hook megjelenése más irányba viheti a munkát. A PC Gamer arra számít, hogy az Intel egy Radeon RX 580, illetve GeForce GTX 1080 Ti teljesítményére képes termékkel akar előállni. Jelenleg az óriáscég kínálatában csak integrált grafikus processzorok találhatók, így, ha sikerül megvalósítani terméket, az rendkívül nagy előrelépést jelentene. Az már egy más kérdés, hogy a gyártók és a felhasználók miként fogadják majd az új grafikus kártyát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások