Kártyaolvasó-gyártót vesz a PayPal

Kártyaolvasó-gyártót vesz a PayPal

2018. május 22. 14:08, Kedd
Az üzletnek köszönhetően a fizetési szolgáltató több országban is megerősíti a pozícióját.

A PayPal 2,2 milliárd dollárért vásárolja meg az iZettle nevű svéd céget, amely okostelefonokhoz és táblagépekhez készít bank- és hitelkártya-olvasó készülékeket. Az információt elsőként a Sky News szellőztette meg, majd megerősítette Dan Schulman, a PayPal első embere. A tranzakciónak köszönhetően a vállalat kilenc európai államban, valamint Brazíliában és Mexikóban jelenik meg a mobilfizetési piacon, illetve erősíti meg a pozícióját. Az Amerikai Egyesült Államokban a PayPal vetélytársának a Square számít.

A hír különösen annak tükrében érdekes, hogy az iZettle nemrég jelentette be, hogy tőzsdére mehet. Ez a lépés az 1,1 milliárd dollárosra értékelt vállalatnak 227 millió dolláros plusz bevételt jelenthet. Az iZettle erre az évre egyébként körülbelül 6 milliárd dolláros fizetési forgalom mellett 165 millió dolláros bevétellel számol. A vállalkozást 2010-ben Stockholmban alapították, míg a PayPal 2015 közepéig az eBay tulajdonában volt és jelenleg piacvezető az online fizetések területén, az értékét pedig legutóbb 94 milliárd dollárra becsülték.

Jacob de Geer, az iZettle társalapítója és vezetője azt nyilatkozta, hogy sosem olyan céllal hoz létre valaki egy társaságot, hogy eladja azt, de az iZettle és a PayPal ötvözése felgyorsíthatja a növekedést. Dan Schulman hozzátette, hogy évek óta egyeztettek a svéd cég képviselőivel. Az iZettle menedzsmentjéhez közel álló személy szerint a kínált összeg olyan nagy volt, hogy a vezetők nem tudták visszautasítani.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások