Grand Prix 3

Grand Prix 3

2000. október 15. 15:43, Vasárnap

Kiadó: Hasbro Interactive

Minimum Követelmény: PII 266, 32MB RAM, Win9x
Hasonló játékok: Grand Prix 2
Kategória: Forma 1 szimulátor


Mi történik akkor, ha egy nagyszerű játék megjelenik, majd a közönségnek közel fél évtizedet kell várnia a folytatásra? Általában ez azt jelenti, hogy ha a termék még a játékosok emlékezetében van, akkor a várakozás mértéke az eget súrolja. Ha van benne egy jól ismert fejlesztő is, még magasabbra kerül a mérce. Pontosan ez a helyzet a régóta várt Grand Prix 3-al, amit a Hasbro Interactive mostanában adott ki a híres versenyautó szimulátor szakember, Geoff Crammond segítségével, évekkel a nagyszerű, de már eléggé elavult Grand Prix 2 után. Az egyetlen kérdés most az, hogy vajon a Grand Prix 3 kielégíti-e az elődje türelmes, de igényes rajongóit.

Klikk ide!   Klikk ide!

A Grand Prix 3 másolata a teljes Grand Prix Forma-1 idénynek, hibátlanul szerepel benne az összes pálya, az összes csapat, az összes pilóta és az összes autó, mivel licenszelték a Formula One Administration igazgatótestületétől. Sajnos mivel hivatalosan licenszelt termék, a játék csak az 1998-as pilótákat és autókat tartalmazza. Habár kétség kívül a patch-ek és frissítések elérhetőek lesznek a jövőben, hogy felöleljék a legújabb idényeket is, ez egy kicsit kiábrándító, hogy az összes információ, ami a termékben valójában megtalálható, ilyen régi. A másik aggasztó dolog az, hogy míg a pilóták rendelkeznek az igazi Forma-1 pilóták nevével és arcával, nem úgy tűnik, hogy a fejlesztők megpróbálták volna újrateremteni mindegyik saját vezetési stílusát.

Klikk ide!   Klikk ide!

A 16 pálya átfogja Ausztráliát, Brazíliát, Argentínát, San Marino-t, Spanyolországot, Monaco-t, Kanadát, Franciaországot, Angliát, Ausztriát, Németországot, Magyarországot, Belgiumot, Olaszországot, Luxembourg-ot és Japánt. A pályák elrendezése valóban valósághű és ahelyett, hogy az az elszórtan ábrázolt háttér lenne, ami hagyományos más versenyautó szimulátoroknál, a Grand Prix 3-ban a pályák környezete tele van objektumokkal, mindegyik hihetetlen élességű és világosságú. Segítség végett rendelkezésre áll egy vonzó felülnézeti rátekintés és diagrammok a pályákról, ezeket négy irányból lehet megtekinteni. A pályák éppen eléggé eltérőek a szerkezetüket illetően, hogy a változatos vezetési képességeket megcsillogtatva következetes sikert érjünk el.

Klikk ide!   Klikk ide!

Négy versenyzési mód van: gyors verseny, gyakorlás, nem-bajnokság verseny és teljes bajnokság. A gyors verseny móddal egyből beleugorhatunk a pilótafülkébe és mehetünk egy gyors versenyt. A gyakorlás módban lehetőségünk van megismerni mindegyik pályát a versenyzés stressze nélkül, vagy hogy gyors selejtező időt fussunk. A nem-bajnokság módban részt vehetünk egy teljes versenyszámban, beleértve az időmérő edzést is, mielőtt megpróbálnánk teljesíteni egy teljes idényt. Végül a bajnokság módban - a Grand Prix 3 legnagyobb kihívásában - át kell verekednünk magunkat a Forma-1 mind a 16 pályáján. Sajnos fő korlátozás itt az, hogy bármilyen visszajátszás, amit meg szeretnénk nézni egy emlékezetes versenyhelyzetből, nem túl sok, mivel csak a verseny utolsó 20 másodpercét mutatja. A verseny opcióinak kiválasztása teljesen standard, mentes minden újfajta dologtól, azt az egyszerű alternatívát kínálva csupán, amelyet a versenyzés szerelmesei elvárhatnak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások