Itt az Asus játékosoknak szánt telefonja

Itt az Asus játékosoknak szánt telefonja

2018. június 6. 08:41, Szerda
Ez pedig brutális hardverrel és érdekes kiegészítőkkel futott be.

Arról már április folyamán beszámoltunk, hogy a Razer után az Asus is kifejezetten játékosoknak szánt okostelefonon dolgozik, ennek hivatalos bemutatójára pedig most, a Computex kiállítás alatt, sort is kerítettek. A cég a kiemelkedő teljesítményre, valamint a kiegészítőkre fókuszál saját megoldásával.

A hivatalos közleményből szinte minden fontosabb részletet megtudhatunk, így most végigfutunk a főbb jellemzőkön. Az ROG Phone a csúcskategóriában megszokott chipet kapta meg, a Snapdragon 845 azonban itt már 2,96 GHz-es órajelen fut, vagyis picit túlhúzták, hogy semmiképpen ne legyen gond az erővel. Ehhez 8 GB memória, egyelőre ismeretlen méretű tároló, valamint egy 6 hüvelykes, a 2160 x 1080 pixel felbontást támogató, 90 Hz-es, a HDR-tartalmakat is támogató AMOLED-panel társul, míg az üzemidőről egy 4000 mAh-s akkumulátor, a megfelelő elérésről pedig a 802.11ad WiGig-szabványnak megfelelő WiFi-technológia felel. A kamerák nem változnak a Zenfone 5 típushoz képest, az előlapon egy 8 megapixeles, a hátoldalon pedig egy 12 és egy 8 megapixeles szenzort helyeztek el.


A telefon érdekes módon 3 USB Type-C csatlakozót kapott, ebből kettő a bal oldalon helyezkedik el, hogy töltés közben ne zavarjon minket a kábel, de a kiegészítők csatlakozását is megkönnyíti ez az elrendezés. 3 ultrahangos érzékelő felel a még kényelmesebb, szabadon programozható kezelésért, ezzel a vezérléshez használt két ujjunk szabadul fel, illetve ezek nem takarják majd el a kijelző egy részét. A harmadik példány a telefon megszorítása révén indíthat el bizonyos alkalmazásokat, hasonlóan a HTC Edge Sense funkciójához. A készülékhez külső ventilátor, második kijelzőt biztosító dokkoló, valamint a két oldalon csatlakoztatható gamepad is társulhat, a maga fizikai billentyűivel. A megjelenés a harmadik negyedévben esedékes, az árat azonban még nem ismerjük.

Fontos még megjegyezni, hogy a chipeket fejlesztő ARM is a játékok irányába tekintget mostanában, hiszen a május végén bejelentett új fejlesztések mind nagyobb teljesítményt ígérnek a játékosoknak. A Cortex-A76 CPU, a Mali-G76 grafikus vezérlő, valamint a Mali-V76 VPU nemcsak a puszta erő felvonultatásában, de a 4K-tartalmak lejátszásának megkönnyítésében is segítenek, ezek akár a laptopok szegmensében is megjelenhetnek majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások