Az iPad Pro készülékeknél is eltűnhet a fejhallgató-csatlakozó

Az iPad Pro készülékeknél is eltűnhet a fejhallgató-csatlakozó

2018. augusztus 1. 16:19, Szerda
A jackdugót száműzhetik az Apple új táblagépeiből.

A Macotakara nevű japán oldal írt a kaliforniai cég várható új termékeiről, amelyek a korábbiaknál vékonyabbak lehetnek és amelyeknél eltűnhetnek a fejhallgató-csatlakozók. Mindez arra vezethető vissza, hogy az Apple az új iPad Pro eszközöket kisebbé akarják tenni, hogy azok jobban elférjenek a felhasználók kezében. A japán portál közölte, hogy az új 10,5 hüvelykes változat 247,5 mm magas lesz, 178,7 mm széles és 6 mm vékony, míg az új 12,9 hüvelykes verzió pedig 280 mm magas, 215 mm széles és 6,4 mm vékony.

A beszállítóktól származó információk alapján az új iPad Pro készülékeket ellátják majd a FaceID funkcióval, erre utaltak az iOS 12 operációs rendszerben lévő fejlesztések is. Emellett a Lightning csatlakozót is úgy helyeznék el, hogy a termékeket akár függőlegesen is használni lehessen. Az Apple az új iPad Pro modelleket a hagyományosan szeptemberben megrendezett éves eseményén mutatja majd be. Korábban kiszivárgott, hogy két új iPad-modellen dolgozik az Apple, mindez az Eurázsiai Gazdasági Bizottsághoz (EEC) benyújtott iratoknak köszönhetően derült ki.

A gyártó a fejhallgató-csatlakozót a 2016 szeptemberében bemutatott iPhone 7 esetében hagyta el először. Márciusban a Motorola is jelezte, hogy hasonlóan cselekedne a Z3 Play készüléknél.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások