Öt kamerával jön a Nokia 9

Öt kamerával jön a Nokia 9

2018. szeptember 12. 08:53, Szerda
Ezt pedig vadonatúj hardver egészítené ki, még az idei évben.

A Nokia, pontosabban a HMD Global kapcsán nem is olyan rég még arról írtunk, hogy a PureView márkanév megszerzését követően hamarosan ismét piacra dobhatnak majd ilyen telefonokat, várhatóan kiemelkedő minőségű kamerákkal. Most a soron következő zászlóshajóról futottak be részletek, fotókkal kiegészülve.

A külső források által megszellőztetett felvételek eleinte némi kétkedést váltottak ki az érdeklődőkben, egyesek ugyanis Photoshop-munka eredményének tartották azokat. Ezt követően azonban egy további, az elmúlt időkben többször is megbízhatónak bizonyult személy is megerősítette az eredeti bejegyzés hitelességét, ami már sokakat szemöldök-felvonásra késztetett. Eszerint a Nokia 9 valóban egyszerre öt kamerára támaszkodna, azt azonban még nem tudjuk, hogy ennek pontosan milyen funkciója lenne, illetve hogy az egyes szenzorok milyen további opciókat tennének számunkra elérhetővé. Amennyiben sor kerül a megjelenésre, erre még az idei évben sort kerítenek.


A Nokia 9 a képek alapján fém kerettel és üveg hátlappal bukkanna fel a piacon. Ez utóbbin helyezkedne el az összesen 5 szenzor, mégpedig csillag-elrendezésben, a széles-látószögű felvételek, valamint telefotó-funkció támogatásával, némi szoftveres varázslattal tökéletesítve a végeredményt. Megjelenik itt továbbá a dual-tone LED Flash opció is, azt azonban még nem tudjuk, hogy milyen további komponenseket préselnének a burkolat alá. Tekintettel arra, hogy a Snapdragon 855 alkalmazása már nagyon közel van, jó eséllyel ezen vadonatúj chipre esik majd a választás, a hivatalos bemutatóra pedig még az idei évben, talán az ősz folyamán sort keríthetnek, erről azonban szintén nincs információnk. Egyesek októberre teszik a bemutatót, amit néhány héttel később követne a hivatalos piaci debütálás.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások