Elbukhatja az iMessage nevet az Apple?

Elbukhatja az iMessage nevet az Apple?

2018. október 25. 09:30, Csütörtök
A név miatt egy német cég fordult bírósághoz és nagyon jók az esélyei a győzelemre.

A felperes az e*Message Wireless Information Services Deutschland GmbH, amelynek vezetője, dr. Dietmar Gollnick azért nyújtott be keresetet a braunschweigi tartományi bírósághoz, mert álláspontja alapján az általa megalkotott e*Message és az iMessage neve könnyen összekeverhető. A berlini vállalkozás azt szeretné elérni, hogy ne keverjék össze az Apple szolgáltatásával és az esélyeit jelentős mértékben növeli, hogy már 2000 óta jelen van a piacon van, míg a kaliforniai cég platformja csak 2011 óta érhető el.

Mind az iMessage, mind az e*Message az üzenetek továbbítását teszi lehetővé, igaz, az általuk ehhez használt technológiák eltérőek. Gollnick cége ugyanis úgynevezett Pager-szolgáltatásokat kínál. A pagerek, magyar nevükön személyhívók olyan üzenetvevők, amelyeket például a mentőszolgálatok, a kórházak és az energiaellátók alkalmaznak azért, hogy vészhelyzetek esetén riadóztassák a személyzetüket. Baden-Württembergben az iskolák arra használják a szolgáltatást, hogy ámokfutások esetén értesítsék a tanárokat. Az e*Message mellett tette le a voksát a rostocki tűzoltóság és a Porsche üzemi tűzoltósága is.

Ezzel szemben az iMessage elsősorban a felhasználók számára ismert és az Apple egyik legjobban elterjedt szolgáltatása, amelynek segítségével becslések szerint másodpercenként 200 000 üzenetet továbbítanak. Az iMessage hasonlóan működik, mint egy SMS, csak éppen az üzenetet az interneten keresztül küldik el és titkosítva van, ha a címzett is a platformot alkalmazza. A perben novemberben várható ítélet. Amennyiben a berlini vállalat javára születik döntés, akkor az Apple a Német Legfelsőbb Bírósághoz fordulhat, de az esélyei akkor sem lesznek jók. Gollnick mindenesetre elszánt és a végsőkig kész harcolni az igazáért.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások